Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lantbruksdjur Uddetorp

Tre getter tittar ut från sitt djurstall

Trivs du bäst nära djur och natur?

Djur är en viktig del av lantbruket och bjuder på roliga och omväxlande arbetstillfällen. På yrkesutgången Lantbruksdjur lär du dig allt du behöver veta om kor, får och grisar – allt från foder till djurhållningslagar och avel. Självklart får du också med dig grunderna i växtodling och lantbruksmaskiner för att stå dig väl i branschen. Alla våra elever är till exempel med i det dagliga arbetet på vår- och höstbruket under första och andra året på skolan.

På Naturbruksskolan Uddetorp är allt på riktigt; här finns en konventionell produktion med får och kor men under utbildningen lär du dig även om fjäderfä (värphöns och slaktkyckling). Hos oss är du med på allt som görs i ladugården (mjölkning, behandla djur, kalvskötsel, brunstrundor, blanda foder, skötsel av hagar och djur på bete, flytta djur, vara med vid seminering osv.) Alla elever som läser lantbruksdjur har även ansvarsdagar där de får ansvara för och sköta skolans ladugård.

Under första året får du en egen fadderkalv som du får följa under dina tre år hos oss, från födseln till att fadderkvigan får sin första egna kalv.

Direkt efter utbildningen kan du arbeta som djurskötare på gårdar och försöksanläggningar. Självklart kan du även välja att läsa vidare. Inom lantbruksdjur kan du utbilda dig och arbeta som till exempel driftledare, agrotekniker, lantmästare, agronom, etolog, lantbrukare, driftledare, maskinförare, rådgivare, säljare, försökstekniker, forskare och yrkeslärare.

 

Ambassadörerna testar Lantbruksdjur

Inriktning: Lantbruk
Ansökningskod: 
NBLAN-UD


Senast uppdaterad: 2022-02-21 11:49