Hästskötare – Travsport

Tre travhästar med ekipage travar på travbana

Drömmer du om en framtid inom travsporten?

Här får du en utbildning i nära samarbete med travets egna organisationer, vilket ger dig unika möjligheter att bygga upp ett brett kontaktnät inom näringen. Under din utbildning har du möjlighet att ta kör- och montélicens och även prova på att köra under tävlingsmässiga former. På Axevalla Hästcentrum finns ett nyrenoverat travstall, en stor travbana och toppmoderna simulatorer för både ridning, körning och monté.

I slutet av din utbildning har du möjlighet att ta hästskötarexamen för att bli diplomerad hästskötare. Det innebär att du har möjlighet att jobba som hästskötare i exempelvis ett tävlingsstall, ett stuteri eller på en travskola. Inom hästnäringen finns också många intressanta branschutbildningar och yh-utbildningar.

Du kanske är mer intresserad av att utveckla din körning? Då finns det möjlighet att välja spåret idrott och hälsa – specialisering där du får mer körning på schemat. På Axevalla Hästcentrum finns även ett spår mot hästhälsa. Här får du fördjupande kunskaper inom fysiologi, friskvård och djursjukvård som är kunskaper som efterfrågas i hästbranschen. Både utgång och spår väljer du under första terminen.

Ambassadörerna testar Travsport

Inriktning: Hästhållning
Ansökningskoder:
NBHAT-AX, Naturbruksprogrammet
IMVNB-AX, Introduktionsprogrammet – programinriktat val
IMYNB-AX, Introduktionsprogrammet – yrkesintroduktion

Här finner du mer information om vilken kod du ska välja