Jakt och viltvård

Elev med jaktkläder, hörselskydd och gevär över axeln i skogen

Är du intresserad av jakt och tillbringar helst tiden ute i skog och mark?

När du läser Jakt och viltvård får du lära dig hela kedjan från att skapa foder, skydd och vatten till jaktmetoder, viltförvaltning och tillvaratagning i vår toppmoderna vilthanteringsanläggning. Du får även möjlighet att läsa bland annat jaktledarutbildning, viltundersökare och terränghjulingsutbildning. Du får de kunskaper du behöver för ett arbete eller fortsatta studier inom området jakt och viltvård, och får som bonus även grundläggande kompetens inom skogsbruk och skotarkörning.  

Under din gymnasietid får du både använda skolans anläggningar och följa med på utbildningsresor inom jakt- och viltvård i Sverige och utomlands. Skolan har dov- och kronvilthägn på 89 hektar, vildsvinshägn på 37 hektar och eget markinnehav på cirka 1000 hektar.  

Vi är måna om att du som elev lär dig hela kedjan från viltvård- och viltförvaltning till att ta tillvara på viltet. Efter studenten är du redo att jobba inom jakt och viltvård eller inom övriga skogsbranschen. Du har under skoltiden haft möjlighet att ta både jägarexamen och grönt kort för att köra skotare och är därför anställningsbar för flera olika yrken inom skog.

Ambassadörerna testar Jakt och viltvård

Inriktning: Skogsbruk
Ansökningskod: NBSKG-SV