Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Administrationsportalen

Administrationsportalen är ett webbaserat verktyg för systemadministratörer med utsedd roll att rätta i BFR. Tjänsten är framtagen för att kunna rätta och kontrollera metadata som skickas in i Bild- och Funktionsregistret, BFR.

Syftet med verktyget är att säkerställa att data som skickas in till BFR följer överenskommen informationsmodell och att data som lagras håller hög kvalitet.  I Administrationsportalen finns möjlighet att i efterhand rätta metadata. Via Administrationsportalen sker även underhåll av referensdata så som regionala koder och HSA Information på enhetsnivå. Det är främst RIS- och  PACS-administratörer hos producerande system samt BFR förvaltningen som använder verktyget.

Logga in
Administrationsportalen VGR internt
Administrationsportalen Sjunet (privata vårdgivare)

Lathund
BFR Administrationsportalen användarmanual

Utbildning

För utbildning och frågor om AdminPortalens olika funktioner vänligen kontakta bfr.forvaltning@vgregion.se

Beställa behörigheter

  • All anmälan ska ske i Behörighetsportalen (gäller för VGR interna. Privata vårdgivare kontaktar BFR-förvaltningen)
  • För att en användare skall kunna få tillgång till Administrationsportalen krävs även att användaren har konto i VGR-AD se Checklista Behörigheter Administrationsportalen för mer info.
  • BFR-förvaltningen behöver få information om att en ny användare ska läggas upp i portalen och meddelande om det skickas till bfr.forvaltning@vgregion.se

OBS! Tänk på att vid ny release av ett webbaserat system är det viktigt att rensa cachen och cookies innan man börjar använda systemet för att få den bästa användarupplevelsen.  
Lathund för att rensa cache

Senast uppdaterad: 2022-06-03 11:36