Inköpslista Veckomeny 7

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 6 styck
  • Citron, 1 styck
  • Vitlök, 3-4 klyftor
  • Soltorkade tomater, 4-5 styck
  • Champinjoner, 200 g
  • Färsk ruccola eller spenat, 1 näve
  • Färsk bandpasta/bönpasta, 4 portioner
  • Pasta av valfri sort, 4 portioner
  • Ris/ fullkornsris, 4 portioner
  • Potatis, 16-20 styck
  • Morot, 5-6 styck
  • Palsternacka, 2 styck
  • Rotselleri/ kålrot, ½ styck
  • Passerade tomater, 1 förpackning (á 400-500 g)
  • Krossade tomater, 2 förpackning (á 400 g)
  • Kikärtor, 1 förpackning, 400 g
  • Makrill i tomatsås, 3 burkar, á 125 g
  • Lax, 4 portionsbitar, á 125 g
  • Färdiggrillad kyckling, 1 styck
  • Lövbiff, 400-500 g
  • Ägg, 4 styck
  • Ost, riven (17%) 100 g
  • Grekisk yoghurt 0%, 2 dl
  • Matlagningsgrädde 4% eller havregrädde för matlagning, ½ - 2 ½ dl
  • Lätt crème fraiche eller havrefraiche, 2 dl
  • Eventuellt mjölk, 2 dl

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:

  • Köttbuljong, 1-2 tärningar
  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Färsk mynta
  • Torkad dragon, 1 tsk
  • Persilja, fryst eller färsk
  • Färska eller frysta örter
  • Torkad oregano
  • Torkade örter
  • Senap, 1 msk
  • Eventuellt maizena, 1-2 msk
  • Tandoorikrydda
  • Rapsolja eller flytande matfett
  • Kapris

Att servera till:

  • Valfri sallad (till tomatpasta)
  • Lingonsylt (till lövbiff)
  • Broccoli
  • Inlagda rödbetor
  • Gröna ärter/ haricots verts