Inköpslista Veckomeny 6

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 2 styck
  • Purjolök, cirka 20 cm
  • Vitlök, 1-2 klyftor
  • Avokado, 2 styck
  • Tomater, 2-3 styck
  • Lime, 2 styck
  • Ruccola eller annan sallad, ½ förpackning
  • Gurka, ½ st
  • Morötter, 4 styck
  • Potatis, fast, 3 styck
  • Valfria grönsaker och frukter till salladen, till exempel sallad, ruccola, minitomater, avokado, melon, jordgubbar, broccoli, gurka, majs, haricot verts (till pastasallad)
  • Ärtor, majs och paprika frysta, 2 dl
  • Kidneybönor/svarta/blandade bönor, färdigkokta, 2 förpackningar
  • Bönor/ kikärter, färdigkokta, 1 förpackningar
  • Majskorn, 1 förpackningar
  • Krossade tomater med chilismak, 1 förpackning
  • Krossade tomater, 1 förpackning (à 400 g)
  • Mjuka tortillabröd, 8 styck
  • Pasta (penne), 1 förpackning
  • Kyckling, 400 g/ 1 grillad kyckling
  • Vit fisk, färsk eller fryst, 400 g
  • Laxfilé, 500 g
  • Köttfärs, nöt/ vegetarisk, 400 g
  • Soja- eller quornfärs, cirka 300 g (1 förpackning)
  • Kaviar, 2-3 msk
  • Fetaost, ½ förpackning eller annan hårdost
  • Keso, 500 g (1 stor förpackning)
  • Turkisk yoghurt eller keso, 2 dl (till lax i tortilla bröd)

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning mm:

  • Köttbuljong, 1 tärning
  • Grönsaksbuljong, 1 tärning
  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Paprikapulver
  • Chilipulver
  • Spiskummin
  • Oregano
  • Citronpeppar
  • Italiensk salladskrydda

  • Rapsolja eller olivolja
  • Tomatpuré
  • Vinäger

Att servera till:

  • Kokt potatis
  • Ris (gärna fullkorn)
  • Broccoli, morötter eller haricots verts
  • Guacamole
  • Knäckebröd
  • Grönsallad