Potatisplättar (draniki)

Potatisplättar (draniki)

4 portioner 

  • 8 st mellanstora potatisar (cirka 700 g) 
  • 1 mellanstor gul lök  
  • 1 ägg 
  • 2-3 msk vetemjöl 
  • 1 tsk salt 
  • Rapsolja till stekning 
  • Serveras med gräddfil och rårörda lingon 

Gör så här: Tvätta och skala potatisen, mixa potatis och lök slät i matberedaren, häll över mixen till en skål. Släng bort överskott av potatissaften. Blanda i ägg, salt och mjöl. Värm upp rapsolja på medelvärme i stekpannan. Ta 1 matsked av smeten för varje potatisplätt och stek till gyllengula på både sidorna. Ungefär 1 minut på varje sida. Är smeten för lös, lägg till lite mer vetemjöl.  

Ät potatisplättarna varma med gräddfil och/eller rårörda lingon.