Live Music From Sweden sprider svensk musik internationellt

Den svenska musikscenen är levande, mångsidig och högintressant för den globala musikmarknaden. Hösten 2021 startade Live Music From Sweden. En digital plattform, med korta konsertfilmer för att artister och musikgrupper ska nå ut snabbare, bredare och stärka sin internationella position.

Den digitala plattformen vänder sig i första hand till musikarrangörer och scener utanför Sverige, som är intresserade av att boka eller engagera svenska artister. Den som vill använda plattformen kan antingen gå direkt till Live Music From Sweden:s Vimeo-kanal och botanisera fritt. Där kan man också anmäla sig som prenumerant på kanalen för att få aviseringar när det släpps nytt innehåll.

Man kan också gå in på hemsidan livemusicfromsweden.se, läsa mer och guidas till de senaste spellistorna, till exempel jazz, pop, WOMEX etc. Via hemsidan kan arrangörer få hjälp att boka artisterna som presenteras. All information på hemsidan är på engelska. 

Nya konsertfilmer publiceras regelbundet. Vill man följa Live Music From Sweden på Facebook, går det att följa nya släpp även där.

Har du en konsertfilm som passar?

Live Music From Sweden tar löpande emot ansökningar från svenska exportklara musiker med högkvalitativt livematerial (filmat). De artister som kommer med syns på den digitala plattformen och marknadsförs under internationella showcasefestivaler.

Kolla in kriterier och ansökan här...

Live Music From Sweden drivs av Musikcentrum i nära samarbete med Export Music Sweden, Kulturförvaltningen i Västra Götalandsregionen och Musik i Syd, med stöd av Kulturrådet.

Maja-Karin Fredriksson

Musikproducent populärmusik

Telefonnummer