Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Alingsås lasarett

Alingsås lasarett

På Alingsås lasarett bedrivs slutenvård inom medicin, kardiologi, kirurgi, urologi och ortopedi. Här finns också akutsjukvård, anestesi, operation, intensivvård och radiologi.

På sjukhuset arbetar cirka 740 medarbetare. Alingsås lasarett grundandes 1910 och har i dag 100 vårdplatser.

Goda kvalitetsresultat

Sjukhuset har en uppmärksammad vård inom stroke då det två år i rad blivit utsett till årets strokeenhet av det nationella kvalitetsregistret Riksstroke. Sjukhuset har även goda kvalitetsresultat vad gäller knäoperationer, då man under tio år i rad placerats på första plats i kvalitetsregistret angående minsta risk för protesbyte efter knäprotesoperationer inom tio år.

Nya, moderna lokaler

Alingsås lasarett är sedan 2021 färdigt med den om-och tillbyggnad som pågått några år. Det innebär att större delen av sjukhuset numera har nya, moderna lokaler till nytta för både patienter och personal. I filmen får du en rundtur i våra lokaler.

Tillbaka till introduktionens start

Senast uppdaterad: 2022-05-20 14:01