PLUS - Utbildningsprogram för utlandsutbildad hälso- och sjukvårdspersonal

PLUS är Västra Götalandsregionens introduktionsprogram för utlandsutbildade medarbetare. PLUS kompletterar deltagarnas utbildning och erfarenhet med ökad kunskap, förståelse för och förtrogenhet i den svenska hälso- och sjukvården samt ger träning i yrkesanpassad svenska.

Senaste nytt från PLUS

Kontakt

Kontaktuppgifter och hitta till oss

WHO:s globala uppförandekod vid internationell rekrytering

WHO utformade 2010 en etisk uppförandekod för internationell rekrytering av hälso- och sjukvårdspersonal. Koden består av tio artiklar och där framgår att:

"all migrerande hälso- och sjukvårdspersonal bör erbjudas lämpliga introduktions- och orienteringsprogram som gör att de fungerar säkert och effektivt inom destinationslandets hälsosystem"

WHO Global Code of Practice on the International Recruitment of Health Personnel

PLUS söker programledare (sjuksköterska) för deltidsuppdrag 2024

PLUS söker programledare (sjuksköterska) för deltidsuppdrag 2024

Från februari 2024 behöver vi förstärka vårt team med en programledare till PLUS för utlandsutbildade sjuksköterskor.

Vi söker dig som är sjuksköterska och som vill pröva på ett roligt och givande uppdrag och bidra till introduktionen av utlandsutbildade kollegor. Du ska ha ett intresse för utvecklings- och utbildningsfrågor och vi ser gärna att du dessutom är intresserad av språk och kultur.

I din roll som programledare ansvarar du för planering och genomförande av ett PLUS-program för utlandsutbildade sjuksköterskor/ barnmorskor/ röntgensjuksköterskor. Du kommer att arbeta i ett engagerat team med många olika kompetenser. Tjänsten är på deltid c:a 30 % från februari till november 2024.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att veta mer!

plus@vgregion.se