Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Pedagogik & lärande

Här finns information för dig som är intresserad av och vill veta mer om hur man planerar utbildningar, mäter effekt av en utbildningsinsats och vilka möjligheter nätet erbjuder för lärande. Kontakta VGR Akademin om du vill ha stöd i frågor som rör kompetensutveckling och utbildning.

Björkskott växer ur stenar på järnvägsspår

Kompetensutveckling i VGR

Som anställd i Västra Götalandsregionen är du med och bidrar till ett gott liv för invånarna - för hälsa och trygghet i vardagen och för ett livskraftigt Västra Götaland nu och i framtiden.

Nätbaserat lärande

Nätet innebär många spännande möjligheter för utbildning och kompetensutveckling. Här kan du lära dig mer om nätbaserat lärande och få praktisk information och tips om hur du kan skapa digitala lärmiljöer.

Pedagogiska grundprinciper

Västra Götalandsregionen har tagit fram fyra principer som kan fungera som grund för olika typer av lärsituationer. De är viktiga både för den som ska utbilda och för den som ska lära på egen hand eller tillsammans med andra.

Inriktning och obligatoriska utbildningar

Från och med 2022 beslutar VGR om inriktningen för det regiongemensamma kompetensutvecklingsutbudet och om vilka regiongemensamma utbildningsprogram, certifieringar och enskilda utbildningar som ska vara obligatoriska varje år.

Upphandlingar och avtal

VGR Akademin ansvarar för två ramavtal – ett för produktion av utbildningar för webb och andra digitala medier och ett för alla regiongemensamma utbildningar inom det administrativa området.

Utbildningsplanering

För att skapa förutsättningar för mer effekt i verksamheten och i det dagliga arbetet kan du här lära dig mer om hur du bäst planerar och genomför kompetensutveckling.

Senast uppdaterad: 2022-12-05 11:58