Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vad är vardagstolkning?

Vardagstolkning innebär tolkning i olika situationer i vardagslivet som sjukvård, fackliga möten eller informationsmöten i arbetslivet, samt olika föreningslivs- och fritidsverksamheter.

Vårt uppdrag är att erbjuda vardagstolkning till de invånare som har behov av teckenspråkstolkning, dövblindtolkning, skrivtolkning eller taltjänsttolkning.

Vår tolkning är alltid avgiftsfri för användaren. All tolkning som vi utför bekostas dock inte av Västra Götalandsregionen.

Tolkning inom arbetslivet

Vem som står för arbetslivstolkning beror på vilket typ av uppdrag det är. 

Arbetsförmedlingen ger stöd till arbetsgivare vars anställda behöver tolkar till utbildning inom arbetet.

Mer information om vad som gäller för arbetslivstolkning.

Tolkning på utbildning

Vardagliga samtal på förälders initiativ eller första kontakt i ett ärende räknas till vardagstolkning och går att direkt beställa kostnadsfritt hos oss.

All annan tolkning inom grund-, gymnasieskola, universitet, folkhögskolor, Komvux eller andra privata utbildningsanordnare med statligt anslag betalar skolan för. Detta gäller även för elevärenden, till exempel utvecklingssamtal där skolan enligt skollagen är betalningsansvarig.

Tolkning hos myndighet

Polis, domstolar och myndigheter som Skatteverket, Försäkringskassan med flera ska stå för tolk när det behövs.

Senast uppdaterad: 2019-06-13 16:56