Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bastjänstgöring (BT)

Bastjänstgöring (BT) är en inledande del av specialiseringstjänstgöringen. De som i dagsläget berörs av detta är legitimerade läkare som är utbildade utanför Sverige och inte gjort svensk allmäntjänstgöring (AT).

I Västra Götalandsregionen är BT en ettårig visstidsanställning med fokus på klinisk tjänstgöring. BT är en introduktion till svensk hälso- och sjukvård och inledande del av ST. Bastjänstgöring kan även utföras inom ramen för en ST-tjänst (ST2021) och är då integrerad i ST-tjänsten och utförs under den första delen av ST. Upplägget för BT är gemensamt för hela regionen.

Bastjänstgöring på Kungälvs sjukhus/Sjukhusen i väster

Bastjänstgöring på Kungälvs sjukhus är fördelad på:

  • cirka 4 månader akut sjukvård
  • cirka 4 månader primärvård
  • 9 veckor psykiatri 

Primärvårdsplaceringen görs på någon av vårdcentralerna i sjukhusets närområde.

Bastjänstgöringen görs i kombination med PLUS introduktionsprogram för utlandsutbildade läkare, där man deltar tillsammans med övriga BT-läkare inom regionen vid både fysiska och digitala träffar. BT-läkare deltar också regelbundet i en reflektionsgrupp som träffas löpande under året.

Välkommen att söka BT hos oss

Du söker BT hos oss på Kungälvs sjukhus/Sjukhusen i väster via Västra Götalandsregionens lediga tjänster, där du registrerar dig och laddar upp dina ansökningshandlingar.

Kontakt

Jörgen Andréasson, forsknings- och utbildningschef
E-post: jorgen.andreasson@vgregion.se

Elin Werner, överläkare och studierektor för BT
E-post: elin.holmblad@vgregion.se

Therés Johansson, BT-administratör
E-post: theres.johansson@vgregion.se

Läs mer

Senast uppdaterad: 2023-04-28 09:10