Utbildningar smittskydd
Utbildningar, seminarium och konferenser som Smittskydd Västra Götaland erbjuder.
Smittskydd i förskolan – utbildning för rektorer
Smittskydd Västra Götaland erbjuder i november en digital utbildning som riktar sig till rektorer som arbetar inom kommunal och fristående förskoleverksamhet. Utbildningen ger en kort introduktion till vilka lagar och riktlinjer som styr arbetet med att förebygga och hantera smitta i förskolan. Utbildningen ger också kunskap i hur smittspridning bland de som vistas på förskolan kan minskas i det dagliga arbetet.
Samma utbildning ges vid två tillfällen.
Datum: 2024-11-22, klockan 14.00-14.30- GENOMFÖRD
Datum: 2024-11-29, klockan 14.00-14.30
Plats: Teams. Ingen anmälan krävs.
Länk till 29/11 Anslut till mötet nu
Vid frågor om utbildningen, kontakta Smittskydd Västra Götaland 010-441 24 00 eller smittskydd@vgregion.se
Smittskydd i förskolan – utbildning för förskolepersonal
Smittskydd Västra Götaland erbjuder en digital utbildning – Frisk i förskolan – med syfte att ge stöd åt förskolepersonal i mötet med vårdnadshavare. Utbildningen ger information om när och hur länge barnet bör vara hemma från förskolan vid sjukdom och smitta. Målgruppen är förskolepersonal inom kommunal och fristående verksamhet. Utbildningen avslutas med en kort frågestund.
Datum: 2024-12-10, klockan 13.30-14.00
Plats: Teams. Ingen anmälan krävs.
Länk till mötet Anslut till mötet nu
Vid frågor om utbildningen, kontakta Smittskydd Västra Götaland 010-441 24 00 eller smittskydd@vgregion.se
Folkhälsomyndighetens grundläggande webbutbildning om smittspårning
Utbildningen riktar sig till dig som jobbar inom hälso- och sjukvården och vill lära dig grundprinciperna inom smittspårning. Utbildningen har tre delar: introduktion till smittspårning, träffa fem patienter som söker vård för olika symtom och ett kunskapstest.
Webbutbildningen tar 1,5 timme och nås via Folkhälsomyndighetens webbsida.
Sexuell hälsa i Primärvården – fokus hiv/STI
Denna webbutbildning vänder sig till dig som möter patienter där hiv- och STI-provtagning kan vara aktuellt, till dig som utför provtagningen och till dig som smittspårar.
Utbildningen innehåller riktlinjer, förhållningssätt och arbetsmetoder om hur du kan arbeta med SRHR, med fokus på hiv/STI-provtagning och smittspårning.
Utbildningen sammanfattar även information om det senaste inom hiv/STI samt hur du kan agera för ett gott och inkluderande bemötande till patienten utifrån ett rättighetsperspektiv.
Utbildningen sker i samarbete mellan Kunskapscentrum för sexuell hälsa (KSH) och Smittskydd Västra Götaland
Läs mer om utbildningen på KSH`s webbsida.
Webbutbildningen "Sexuell hälsa i Primärvården – fokus hiv/STI" hittar du i Lärportalen. Kommer du inte direkt till utbildningen, sök på "Sexuell hälsa i primärvården" när du har loggat in i Lärportalen.
Kontakt
För frågor om smittskyddsutbildningar, kontakta: smittskydd@vgregion.se