Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Internat och fritid

 • Skolans internatboende med omgivande miljö mot blå himmel
  Bild 1 av 6
 • Vy från gaveln på internatbyggnaden
  Bild 2 av 6
 • Interiörbild av uppehållsrum på internatboendet
  Bild 3 av 6
 • Soffa och pall runt ett bord med stor mountainbike-tavla i bakgrunden
  Bild 4 av 6
 • Interiörbild där elev sitter vid skrivbordet i sitt rum
  Bild 5 av 6
 • Interiörbild av möblerat internatrum
  Bild 6 av 6

Internatets främsta syfte är att möjliggöra och ge förutsättningar för dig som elev att klara av dina studier i skolan. Hos oss finns personal under kvällar, nätter och morgnar för att skapa en trygg och studiefrämjande miljö. Du kan ansöka om att bo på vårt internat, förutsatt att du har en lång resväg till skolan.

När du bor på skolan tillbringar du även din fritid där, vilket gör att din skoltid blir helt unik. Många träffar sina bästa vänner och skapar minnen för livet under internattiden. Våra elever brukar säga att internatet blir som en andra familj.

Vår engagerade internatpersonal finns tillgänglig dygnet runt. De ser till att allt fungerar som det ska och bidrar till att du har en aktiv och rolig fritid.

Rummen är möblerade med säng, skrivbord och garderob men förutom det är det fritt fram för dig att göra ditt eget rum hemtrevligt och personligt.​

Aktiv fritid

Du som bor på internatet har alla möjligheter till en aktiv och rolig fritid. Spela fotboll, träna på skolans gym, spela sällskapsspel eller utnyttja skolans nya simulatorcenter. Internatpersonalen ordnar ibland aktiviteter utanför skolan som resor till simhallen, bowling eller annat som finns i närheten.

Pris

Priset är 1040 kr per vecka för kost och logi.

I kosten ingår fyra frukostar och fyra middagar samt kvällsfika. Skollunchen är fri för alla elever. Förmiddagsfika och eftermiddagsfika ingår ej och betalas på plats vid varje fikatillfälle om så önskas. Den första fakturan från skolans internat skickas ut i september och då faktureras perioden augusti/september, därefter månadsvis.

Hur ansöker jag om internat?

Du ansöker om internat via formuläret som du fyller i tillsammans med dina personuppgifter när du tackat jag till din plats i Dexter. 

Hur söker jag inackorderingsbidrag och hur mycket får jag?

Du ansöker om bidraget hos din hemkommun och hur mycket beror på kommunen du tillhör. Information brukar finnas på hemkommunens hemsida.

Finns det plats för alla som vill bo på internat?

Ja, med största sannolikhet finns det plats för alla som vill bo på internatet. Om det skulle saknas platser på något av internaten har elever i årskurs ett och två förtur till platserna. Dock kan vi inte garantera att alla får den rumstyp som önskats.

När flyttar jag in?

Du flyttar in på internatet under första skoldagen. Efter delas nycklar och boendekontrakt ut och därefter är det dags att flytta in på ditt rum. Boendekontraktet ska skrivas under av vårdnadshavare (betalningsansvarig), därför är det viktigt att de är med under uppropet.

Vad ska jag packa med mig till internatet?

Rummen på internaten är möblerade men allt annat behöver du packa med dig själv. Detta är bra att komma ihåg att packa med till första skoldagen:

- Täcke, kudde och sängkläder
- Kläder för både inomhus- och utomhusaktiviteter (glöm inte idrottskläder)
- Handdukar
- Badrumsartiklar
- Övriga personliga tillhörigheter

När får jag besked om jag får en plats på internatet?

När du blir antagen till utbildningen så reserveras en plats för dig på internatet automatiskt, förutsatt att du fyllt i och skickat in blanketten ”Ansökan till internatboende” som skickades till dig tillsammans med ditt antagningsbesked.

Får mitt husdjur flytta med mig till internatet?

På våra internat finns rum där husdjur, exempelvis en hund, är tillåtna. Du som vill ha med dig ditt husdjur ska kryssa i det alternativet då du ansöker om internatboende. Husdjuret kan dock inte flytta in direkt vid skolstart utan vid skolstarten kontaktar du internatpersonalen för att säkerställa att du fått ett rum som tillåter husdjur. Därefter görs ett praktiskt och teoretiskt prov och när de är godkända skrivs ett kontrakt och ni planerar tillsammans mottagandet av djuret.

Vad kostar det att bo på internatet?

Alla priser inkluderar kost och logi. I kosten ingår frukost, middag och kvällsfika. Skollunchen är fri för alla elever, den ingår också. Förmiddagsfika och eftermiddagsfika ingår ej och betalas på plats vid varje fikatillfälle om så önskas.

Bra att veta är att den första fakturan från skolans internat skickas ut i september och då faktureras perioden skolstart i augusti till 30 september, därefter månadsvis. Fakturorna skickas alltså i efterhand.

Malin Bergsten

Rektor biträdande
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jourtelefon

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-09-14 08:28