Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Regionteater Väst AB

Teaterföreställning som visar personer vid skolbänkar och papper som flyger runt i luften.
Fotograf: Håkan Larsson

Här hittar du bolagsinformation om Regionteater Väst AB.

Regionteater Väst har i uppdrag att bedriva teater- och dansverksamhet med hög konstnärlig kvalitet för en bred publik av barn och unga. Bolaget ska utifrån scenerna i Uddevalla och Borås samt genom turnéverksamhet och ett normkritiskt arbetssätt nå och angå barn och unga i Västra Götaland oavsett ålder, kön och/eller social bakgrund. Regionteater Väst ska ge nationell lyskraft till Västra Götaland och vara ett kunskaps- och resurscentrum för kommuner och fria kulturaktörer.

Västra Götalandsregionen äger 91 procent av bolaget och Uddevalla kommun äger resterande 9 procent. Ägarstyrningen sker genom bolagsordning och ägardirektiv som beslutas av Västra Götalandsregionens regionfullmäktige och kommunfullmäktige i Uddevalla kommun.

Ägardirektiv


Regionteater Västs verksamhet bedrivs i enlighet med uppdrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen och kultur- och fritidsnämnden i Uddevalla kommun.

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst 2021-2024

Regionteater Västs organisationsnummer är 556609-7837.


Senast uppdaterad: 2022-11-15 15:56