Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Närområdesplan

Vårdenheterna inom Vårdval Vårdcentral har ett gemensamt närområdesansvar för invånarna. Med närområde avses den kommun eller stadsdel där vårdenheten är lokaliserad.

  • Gemensam närområdesplan ska upprättas där ansvarsfördelningen mellan vårdenheterna för gemensamma åtaganden framgår tydligt.
  • Kontaktperson för närområdesplanen ska utses.
  • Närområdesplanen skall skickas in till Västra Götalandsregionen.

Mall Närområdesplan 2023

 

Vid förändringar i närområdesplan

Förändring av antalet platser avseende läkarmedverkan på kommunala boendeenheter och behandlingsansvar för patienter på korttidsboende
Information om förändringen ska mailas till vgprimarvard@vgregion.se
av berörda verksamhetschef/verksamhetschefer med kopia till ansvarig för Närområdesplanen. Senast samma månad som förändringen har genomförts för att det ska få genomslag i ersättningsberäkningen i rätt månad.

Ersättningsberäkningen för månaden bygger på antalet platser den sista dagen i månaden.
Ersättningen utbetalas med en månads eftersläpning.

Övriga mindre förändringar mailas till vgprimarvard@vgregion.se
Vid större förändringar t.ex. att en ny vårdcentral öppnas i området behöver en ny Närområdesplan skickas in av ansvarig person för Närområdesplanen, med kopia till övriga verksamhetschefer.

Senast uppdaterad: 2023-03-13 14:19