Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildning

Du eller din verksamhet kan ta del av vår kunskap och resurser kring att göra och använda bildstöd i vården.

Här hittar du korta utbildningsfilmer, tips och länkar till andra resurser som främjar information på flera språk. Du hittar också information om våra utbildningspaket som vi kan erbjuda enskilda personer och verksamheter. 

  • Bildstöd används på många håll inom både hälso- och sjukvård och tandvård. Här kan du läsa några kommentarer vi har fått från föräldrar, patienter och personal.

  • Här har vi samlat korta informativa filmer kring bildstöd och hur de kan användas.

  • Här hittar du enkla tips för hur du kan använda bildstöd och hur du kommer igång.

  • Vill du lära dig mer om hur du kan använda bildstöd i vården och hur du kan skapa eget material? På Dart finns flera sätt att lära sig mer!

  • Det finns många organisationer som arbetar med att underlätta för personer som behöver andra språk eller bilder för sin kommunikation. Här har vi samlat några.

Informera på din arbetsplats!

Här hittar du en presentation som presenterar bildstöd i vården. Den kan användas för att informera om att dessa resurser finns och hur man kan använda dem på arbetsplatsen. Presentationen passar till exempel bra att visa på en arbetsplatsträff (APT) för hela personalgruppen.

 

Senast uppdaterad: 2019-09-23 09:09