Material

Här hittar du material om fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept). Det finns material att dela ut (på olika språk) och material som stöd för dig inom hälso- och sjukvården, i ditt arbete med att främja fysisk aktivitet. En del material gäller för hela regionen och en del specifikt för Göteborg, detta förtydligas i beskrivningen för de olika materialen.

FaR-nyckeln

FaR-nyckeln för vuxna är ett stöd för dig i ditt arbete med att främja fysisk aktivitet och använda FaR som prevention och behandling för vuxna.

Rörelsenyckeln

Rörelsenyckeln är ett stödmaterial för dig som arbetar med barn och unga. Använd gärna den i dina samtal för att inspirera till ökad fysisk aktivitet.

Foldrar om fysisk aktivitet

Det finns två varianter av foldrar om fysisk aktivitet som medicinsk behandling. Foldern Fysisk aktivitet och FaR som medicinsk behandling, som finns på svenska. Och folder Fysisk aktivitet som finns på svenska och i flera översättningar.

Foldrar Aktivitetsdagbok

Det finns två varianter av Aktivitetsdagboken. Den ena finns på svenska och den andra finns på svenska och i flera översättningar.

Borg RPE-skalan

Här kan du ladda ner Borg RPE-skalan på svenska och åtta språk till.

Aktivitetskatalogen Göteborg

I Aktivitetskatalogen Göteborg finns information och inspiration till aktiviteter och rörelseglädje för både barn, ungdomar och vuxna i Göteborg.

En person som går stavgång.

Material och tips för ökad rörelse i vardagen

På sidan "Så kan du vara fysiskt aktiv i hem- och utemiljö" finns tips och inspiration till sätt att vara fysiskt aktiv hemma eller utomhus. Här finns bland annat rörelseschema, träningsprogram och tips på rörelsepauser som du kan skriva ut till patienter.

Ett väntrum.
Fotograf: Ines Sebalj

Material till väntrum

Här finns affischer, roll-ups och aktivitetskatalogställ att beställa samt bildspel för väntrums-TV att ladda ner.