Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Funkar inte sex som du vill? Prata med oss.

Har du ont vid sex? Svårt att få stånd? Ingen lust? Tidig utlösning? Kom till ungdomsmottagningen och få hjälp. Du kan komma själv eller delta i våra grupper i Göteborg.

Om du vill prata med någon om sex och svårigheter som rör sex, så är du varmt välkommen till ungdomsmottagningen. Vi kan bland annat hjälpa dig med frågor som rör erektion, lust/olust, smärta och utlösning.

Du kan börja med att boka en tid hos barnmorska/sjuksköterska. Tillsammans kan ni sedan bestämma om du även ska träffa kurator/psykolog, läkare och/eller fysioterapeut. Du är välkommen till vilken mottagning du vill. Du hittar alla kontaktuppgifter här: Hitta mottagning - Ungdomsmottagning (vgregion.se). Det finns lite olika kompetens på våra mottagningar, men fråga den du möter så hjälper vi dig rätt.

Vi startar regelbundet grupper för dig; tjej, kille och icke-binär, som på grund av smärta, olust eller andra problem, inte får sex att fungera som du vill. 

Teman för gruppen:

  • Smärta, olust och stress
  • Relationer och sexualitet
  • Förväntningar – vad är bra sex?

Du kommer att träffa andra med liknande erfarenheter. Grupperna hålls (oftast) på Göteborg ungdomsmottagning Väst, Kaverös Äng 5. 

Vill du veta mer eller anmäla dig?
Du är välkommen att ringa gruppledarna Anette Granhag och Madeleine Douhan, barnmorskor och sexologiska rådgivare, på 010-435 82 30, eller skicka ett meddelande via 1177.se (till Göteborg ungdomsmottagning Väst). Du kan också prata med personal som du möter på din ungdomsmottagning, så hjälper vi dig rätt. 

Välkommen!

Chatta om sexuell hälsa

Du kan dygnet runt ställa frågor om sexuell hälsa och sexuella svårigheter till VGR chattrobot. Om du ställer din fråga på vardagar 8-16 så kan du chatta direkt med barnmorska/sjuksköterska. Håll utkik efter symbolen.

Läs mer här

På umo.se kan du läsa mer om när sex inte fungerar som man vill. Där finns information, tips och möjlighet att ställa anonyma frågor.

Mottagning för unga män

MUM är en sex- och relationsmottagning som finns till för dig som identifierar dig som man, mellan 18 och 30 år gammal. MUM möter dig som är orolig, eller som har frågor om ditt kön, din sexualitet eller som behöver stöd och råd i dina nära relationer. På MUM kan du även testa dig för könssjukdomar.

Sexualmedicinskt centrum

På SMC kan du som är över 23 år, få rådgivning/samtal kring STI, preventivmedel, könsidentitet och sexuell identitet. Du kan även få behandling för bland annat smärttillstånd kopplat till sexuell praktik och för sexualitet som skadar dig själv eller andra.

Vulvamottagning Angereds närsjukhus

Vulvamottagningen tar emot dig som har problem orsakade av kvinnlig könsstympning/omskärelse. Du kan få rådgivning, stödjande samtal och behandling av fysiska besvär. Du kan också få hjälp med öppningsoperation om du behöver det.

Senast uppdaterad: 2023-05-05 16:11