Information till researrangörer

En röd byggnad med vita detaljer, flera personer utför olika aktiviteter på gräsmattan framför, kvistar ligger på gräsmattan

Västra Götalandsregionens museer och besöksmål bjuder på spännande aktiviteter, lärorika upplevelser och världsunika föremål. Läs här om du vill veta mer om hur du arrangerar en bussresa till något eller flera av besöksmålen.

Unika upplevelser i Västsverige

De sex besöksmålen är utspridda i hela Västra Götaland. Samtliga erbjuder möjlighet till shopping med ett unikt och spännande sortiment som har koppling till natur- och kulturarvet i närmiljön. På de flesta av besöksmålen finns också restaurang eller kafé med möjlighet till förbokning av kaffe eller lunch. Vi kan annars ge förslag på trevliga ställen att äta på i närheten.

Genom att klicka på länkarna här nedanför hittar du all information du behöver för att ordna en resa till något av våra besöksmål; öppettider, priser, tillgänglighet för besökare och buss, kontaktpersoner, utbud och beskrivningar av lokalerna och omgivningarna. 

Forsviks bruk 

På arbetslivsmuseet Forsviks bruk finns bland annat smedja, kvarn och gjuteri. I utställningarna lyfts brukets framväxt, dess bearbetning av järn och trämassa samt brukets plats i samhället.

Göteborgs naturhistoriska museum

På Göteborgs naturhistoriska museum möter du djur från jordens alla hörn. Missa inte världens största monterade blåval, den afrikanska elefanten och andra uppstoppade kändisar i utställningarna.

Lödöse museum

Lödöse var en av Sveriges största medeltida städer och föregångare till Göteborg. Museet visar bland annat ett spännande urval av de 500 000 medeltida fynd som gjorts vid de arkeologiska utgrävningarna i Lödöse.

Slöjd & Byggnadsvård 

Slöjd & Byggnadsvård vid Nääs slott är en mötesplats med utställningar, fackbibliotek, kurser, butik och gratis rådgivning för dig med intresse för allt från slöjd och bebyggelsehistoria till hantverk och hållbara material.

Vitlycke museum

Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecenter i hjärtat av Tanums världsarv, ett område med närmare 500 hällristningsplatser. 

Vänersborgs museum

Besöksmålet som kan beskrivas som ett British Museum i miniatyr. Vänersborgs museum har Sveriges äldsta museimiljö med bland annat egyptiska mumier, afrikanska fåglar och kinesiskt porslin.