Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Intensivvårdsavdelning (IVA)

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress

Södra Ringgatan 30
441 33 Alingsås

Intensivvårdsavdelningen (IVA) är en avdelning för allmän intensivvård.

Avdelningen är öppen dygnet runt alla dagar i veckan. Vi tar emot patienter som är svårt sjuka och lider av svikt i vitala funktioner såsom andning, cirkulation och medvetande. Detta innebär att våra patienter ofta behöver respiratorbehandling och intensivövervakning. IVA-miljön präglas av många tekniska hjälpmedel i form av medicinsk apparatur och avancerad övervakningsutrustning för vård dygnet runt.

Vi har även en postoperativ avdelning, där vårdas patienter som har opererats.

Intensivvårdsavdelningen har sex vårdplatser och  den postoperativa enheten har 16 vårdplatser.

Vid ditt besök hos oss

Besök av närstående är viktigt för patientens tillfrisknande och självklart är även barn välkomna. Möjlighet till besök kan göras efter överenskommelse med personalen.

Är din närstående opererad och vårdas på den postoperativa avdelningen är vi mycket restriktiva med besök, eftersom behovet av övervakning, integritet och sekretess är stort.

När du besöker oss bör du undvika parfym, rakvatten och andra dofter som kan orsaka allvarliga besvär för allergiker och personer som har problem med starka dofter.

Vi använder oss av Svenska intensivvårdsregistret (SIR).

Checklista inför din vistelse

  • På grund av allergier ber vi er undvika starka parfymer och blommor.
  • Avdelningen är alltid låst, ring på klockan så öppnar vi.
  • Ytterkläderna hänger ni i anhörigrummet på avdelningen då patienterna är infektionskänsliga.
  • För patientens bästa bör ni inte vara fler än två besökare åt gången på rummet. Är ni fler kan ni sitta ner i vårt anhörigrum så länge.
  • Mobiltelefoner får endast användas i anhörigrummet och låt telefonen vara på ljudlös under besöket.
  • Ta gärna med hygienartiklar, foton och musik till er närstående. Värdesaker kan dock inte förvaras på avdelningen, utan det önskar vi att ni tar med hem.

Vi som arbetar här

Hos oss arbetar specialistutbildade läkare, specialistutbildade sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Vi arbetar i team och i nära samarbete med bland annat fysioterapeuter för att ge bästa möjliga vård. Vi strävar efter en god och säker vård där man som patient ska känna sig trygg och respekterad.

Ansvariga för avdelningen

Susanna Dahlström, tillförordnad avdelningschef
Tfn 0322-22 63 00
E-post: susanna.dahlstrom@vgregion.se

Anna Törnered, tillförordnad avdelningschef
Tfn 0322-22 63 00
E-post: anna.tornered@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2023-08-09 11:13