Prövning inom vuxenutbildningen

För dig som har goda kunskaper i ett ämne men saknar betyg i en viss kurs, eller för dig som vill höja ditt betyg på en kurs du redan läst, finns möjlighet att göra en prövning. Hos Naturbruksförvaltningens vuxenutbildning kan du ansöka om prövning i de av skolverkets nationella gymnasiekurser som vi ger i vårt aktuella utbildningsutbud.

En prövning innebär att du på egen hand läser in en hel kurs, och sedan prövar dina kunskaper för att bli bedömd och får betyg på hela kursen på en gång. I de flesta fall består en prövning av skriftliga såväl som muntliga och praktiska moment. 

De teoretiska delarna av kursen prövas genom ett skriftligt prov på plats på någon av våra anläggningar. Om kursen innehåller praktiska moment bokas prövning av dessa in i samråd med ansvarig lärare efter genomfört och godkänt teoretiskt prov.

En prövning kostar normalt 500 SEK per kurs. Information om betalning får du i samband med att du ansöker om att göra en prövning.  

Prövningstillfällen och ansökan

Vi erbjuder prövningar två gånger per år, ett tillfälle på vårterminen och ett tillfälle på höstterminen. Vid ett prövningstillfälle kan du göra prövning på maximalt 200 poäng. 

Datum för teoretiska prövningstillfällen 2024

18 september, Vuxenutbildningscentrum Uddetorp, Skara
Ansökningsperiod: 15 maj – 15 juni

 

Studieadministration

Madelene Bergman

Studie- och yrkesvägledare

Telefonnummer