Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hörselteam Vänersborg

Kontaktuppgifter

Telefon

Texttelefon

040-614 71 72

Telefontider

måndag - fredag
9:00 - 12:00
Texttelefon
måndag - fredag
10:00 - 12:00

Öppettider

Tidsbokade besök
måndag - fredag
8:00 - 16:30

Besöksadress

Vänerparken 21, Plan 4
462 35 Vänersborg

Vi erbjuder fördjupad hörselrehabilitering för vuxna och hörselhabilitering för barn. Här arbetar audionom, pedagog, logoped, kurator, psykolog, hörselingenjör och teckenspråkslärare. Vi har även ett nära samarbete med läkare på öron- näs- och halsmottagningarna.

Alla insatser planeras tillsammans med dig. Vi har en helhetssyn som grundas på kunskap inom audiologi, teknik och pedagogik samt inom det psykosociala området.

Om hörselrehabilitering

Hörselrehabilitering för barn
Hörselrehabilitering för vuxna

Inför ditt besök

 

Att ta med till besöket

  • Kallelse
  • Legitimation
  • Eventuellt högkostnads- eller frikort

Tolk

Meddela i god tid före besöket om du behöver tolk

 

Betalning och anmälan

Anmäl dig och betala på mottagningen, om du inte har fått ett annat besked i din kallelse. Du får gärna betala med betalkort. Frikort gäller. Är du under 20 år eller över 85 år är besöket avgiftsfritt.
Omboka eller avboka din tid

Vill du omboka eller avboka din tid ska du göra det minst 24 timmar innan avtalad tid för att slippa betala patientavgift. Du kan omboka eller avboka din tid genom att logga in på 1177.se.

1177.se

 

Uteblivet besök

Har du inte lämnat återbud 24 timmar innan avtalad tid får du betala en patientavgift (gäller även om du har frikort eller om besöket var avgiftsfritt).

Kontakta oss på 1177.se

För frågor om vård över nätet är det viktigt med säkerhet. 1177.se har en personlig inloggning där både du och vårdpersonal är identifierade. Dina personuppgifter och information är skyddad. 

Du kan bland annat:

  • Omboka och avboka tid
  • Kontakta din mottagning
  • Skriva egenremiss

1177.se

 

Tack för att du avstår starka dofter 

Cigarettrök, parfym och andra starka dofter ger problem för människor med astma, allergi och överkänslighet

 

Sammanhållen journalföring

När du har kontakt med vården, kan läkaren eller annan vårdpersonal fråga dig om ditt samtycke till att ta del av dina journaluppgifter. Du har rätt att stå utanför sammanhållen journalföring. Då ansvarar du själv för att informera om vad vårdpersonalen behöver veta för att kunna ge dig god och säker vård.

Sammanhållen journalföring på 1177.se

 

Synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller närstående tycker om den vård och service du får. Dina synpunkter eller klagomål är viktiga för oss och hjälper oss att förbättra vår verksamhet. Ibland uppstår missnöje och problem och då vill vi göra vårt bästa för att försöka reda ut problemet.

Lämna synpunkt

 

Hörhjälpmedelservice

Har din hörapparat gått sönder, eller har du andra bekymmer med din hörapparat?

Skicka in den till oss för översyn, eller kontakta oss för tidsbokning. Har du förlorat ditt hjälpmedel, kontakta oss för tidsbokning/rådgivning.

Är du i behov av förbrukningsartiklar såsom domer, filter?

Filter och domer får du från din audionom när du provar ut din hörapparat. Du kommer sedan att få beställa dessa tillbehör själv, direkt från leverantören.

Kontakta Audionommottagningen för en beställningsblankett.

Är det första gången du söker hjälp för din hörselnedsättning, rekommenderar vi att öronen först undersöks på vårdcentralen. Det är viktigt att öronen är fria från vax. Vid behov skriver vårdcentralens läkare en remiss till audionommottagningen för hörseldiagnostik. Du kan också göra en egen vårdbegäran och skriva en egenremiss med genom att logga in på 1177.se.

Enhetschef

Sara Lindbom

Mitt Vårdmöte

Med appen Mitt vårdmöte kan du träffa dina behandlare via din mobil eller dator.

Senast uppdaterad: 2022-03-16 11:16