Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hörselteam Skövde

Tillfällig information Från och med fredagen 9 juni stänger mottagningen klockan 15.00 på fredagar.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag
9:00 - 10:00
måndag - torsdag
13:00 - 14:00
fredag
9:00 - 10:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
8:00 - 16:30
fredag
8:00 - 15:00

Besöksadress

Trädgårdsgatan 15 D
541 30 Skövde

Välkommen till Hörselteam Skövde!

Vi erbjuder hörselhabilitering för barn och fördjupad hörselrehabilitering för vuxna som har hörselnedsättning, dövhet eller dövblindhet. 

För barn och ungdom

Tecknad bild på väntrum med två vuxna, ett barn som leker med en boll, en receptionist och behandlare som kommer in i rummet.

Hos hörselteam kan du lära dig mer om din hörselnedsättning och hur den påverkar dig. Hos oss kan du till exempel lära dig, träna på eller få hjälp med att:  

  • Prova ut hörapparat eller annan hörselteknik som passar dig 
  • Höra bättre i förskolan, skolan, fritiden och när du pratar och leker med kompisar
  • Känna dig trygg och säker  
  • Få svar på dina frågor
  • Få svar på dina frågor

Mer information till barn och ungdomar

För vårdnadshavare

För att du som förälder ska vara förberedd vill vi att du ser en kort film innan besöket. Filmen handlar din nya situation och vad du kan förvänta dig när du kommer till oss.  

Vi vill skapa goda förutsättningar för barnets habilitering och utveckling genom att öka vårdnadshavares kunskap och insikt. För att kunna stödja och förstå sitt barn behöver du som vårdnadshavare kunskap om hörsel, språkutveckling och vilka insatser vi erbjuder under barnets uppväxt.   

Förhoppningsvis ger filmen svar på några av de frågor du har. Den kan också väcka nya funderingar som du då kan lyfta vid det kommande besöket. Visa också gärna filmen för anhöriga eller andra i er närhet som kan vilja veta mer.  

 

Barn och ungdomar med en hörselnedsättningar är patienter hos ett team som är särskilt inriktade på unga. Här arbetar audionom, pedagog, logoped, kurator, psykolog, hörselingenjör och teckenspråkslärare. 

För vuxna

Leende kvinna med kort, vitt hår tittar på en person på andra sidan bordet, vars bakhuvud syns.

Om du har behov av mer omfattande stöd i att höra och kommunicera i vardagen eller arbetslivet kan du komma till hörselteam.

Hos hörselteam kan du utveckla dina möjligheter till en bättre fungerande kommunikation. Vi planerar insatserna tillsammans med dig utifrån dina individuella behov.

Du kan också få samtalsstöd för att reflektera över din egen situation i relation till din hörselnedsättning. Vi erbjuder tecken-som-stöd (TSS) enskilt och i grupp. Vi kan också hjälpa dig med stöd i kontakt med arbetsgivare, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

På hörselteam kan du möta olika professioner, till exempel audionom, pedagog, logoped, kurator, psykolog eller hörselingenjör.

Service hörhjälpmedel

Om ditt hörhjälpmedel är sönder eller behöver serivce, besök vår hörhjälpmedelsmottagning. Du behöver inte boka tid. 

Hörhjälpmedelsmottagning Skövde

Du kan också skicka in det till oss för översyn, eller kontakta oss för tidsbokning. Har du förlorat ditt hjälpmedel, kontakta oss för tidsbokning och rådgivning.

Behöver du förbrukningsartiklar som domer eller filter?

Filter och domer får du från din audionom när du provar ut din hörapparat. Du kommer sedan att få beställa dessa tillbehör själv, direkt från leverantören.

Kontakta audionommottagningen så guidar vi dig vidare till beställning hos aktuell leverantör.

Leende behandlare bakom disk

Mitt Vårdmöte

Med appen Mitt vårdmöte kan du träffa dina behandlare via din mobil eller dator.

Emma Smedman


Senast uppdaterad: 2022-07-08 09:00