Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Dövblindteam

Kontaktuppgifter

Telefon reception

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 16:00
Bild- och texttelef
måndag
10:00 - 12:00

Växeltelefon

Texttelefon

Bildtelefon

text-bildtelefoni.vbg.vgr@t-meeting.se

Öppettider

Tidsbokade besök
måndag - fredag
8:00 - 16:30

Besöksadress

Ekelundsgatan 8
411 18 Göteborg

Välkommen till dövblindteamet!

Dövblindteamet är ett specialistteam som arbetar i hela Västra Götaland. Vi ger stöd och hjälp för att öka delaktigheten i samhället och bidra till ett meningsfullt liv.  

 

Vård och stöd

Dövblindteamet ger råd, stöd, information och kunskap utifrån dina behov som person med dövblindhet. Vi kan också stötta anhöriga, närstående, personal och myndigheter.  Vid behov föreskriver vi även hjälpmedel.

Vid det första mötet med Dövblindteamet tar vi reda på vad just dina behov av hjälp och stöd är. Insatserna och stödet planerar vi sedan tillsammans.  

Här arbetar specialpedagog, kurator, synpedagog/arbetsterapeut, psykolog, kommunikationspedagog, audionom. Vi har även konsultläkare.  

Dövblindhet innebär ofta en livsomställning. Vårt stöd kan bestå av pedagogiska insatser för att hitta nya strategier i vardagen, nya kommunikationssätt eller stöd i ansökan för samhälleliga insatser. Livsomställningen kan också medföra en kris för patient eller anhöriga och det krisstödet kan man också få från teamet. 

Bli patient hos oss 

Personer med dövblindhet i alla åldrar kan bli patienter hos oss. Även närstående och personal kan få hjälp från Dövblindteamet. 

Vanligtvis blir man patient hos oss efter en remiss från annan vårdgivare. En remiss kan alltid skickas om patienten till exempel har stora svårigheter att kommunicera, att få information eller har svårt att förflytta sig eller orientera sig. Du kan också skicka en egenremiss genom att logga in på 1177.se. 

1177.se

Oftast pågår en fördjupad hörsel- och synhabilitering samtidigt som du får stöd från Dövblindteam.  

Vi som arbetar här

Audionom Jenny Widmark
Audionom Petra Andersson
Kommunikationspedagog Sara Benjaminsson
Specialpedagog Jessika Rylander
Psykolog Therese Magnusson
Kurator Linda Forshaw
Synpedagog Gabriella Gloria
Synpedagog Annika Kristo


Senast uppdaterad: 2023-03-08 12:55