Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hästskötare – Travsport

Fyra hästar travar i vintermiljö

Drömmer du om en framtid inom travsporten?

Här får du en utbildning i nära samarbete med travets egna organisationer, vilket ger dig unika möjligheter att bygga upp ett brett kontaktnät inom näringen. Under din utbildning har du möjlighet att ta B-tränar- och eventuellt körlicens (specifika krav krävs för körsvenslicens). Utbildningen bygger på att kunna säkerställa hästvälfärden hos tävlingshästar, samt handha travhästar som används för träning.

På Axevalla Hästcentrum finns ett modernt travstall, en stor travbana och simulatorer för både ridning, körning och monté.

I slutet av din utbildning har du möjlighet att ta hästskötarexamen för att bli diplomerad hästskötare. Det innebär att du har möjlighet att jobba som hästskötare i exempelvis ett tävlingsstall, ett stuteri eller på en travskola. Inom hästnäringen finns också många intressanta branschutbildningar och yh-utbildningar.

Du kanske är mer intresserad av att utveckla din körning? Då finns det möjlighet att välja spåret idrott och hälsa – specialisering där du får mer körning på schemat. På Axevalla Hästcentrum finns även ett spår mot hästhälsa. Här får du fördjupande kunskaper inom fysiologi, friskvård och djursjukvård som är kunskaper som efterfrågas i hästbranschen. Både utgång och spår väljer du under första terminen.

Ambassadörerna testar Travsport

Inriktning: Hästhållning
Ansökningskod:
NBHAT-SÖ

Observera! Axevalla hästcentrum hör till Naturbruksskolan Sötåsen, därför ska du som vill läsa på Axevalla söka till Sötåsen med inriktningen Hästhållning. Hela din gymnasieutbildning är dock förlagd på Axevalla hästcentrum.


Senast uppdaterad: 2022-12-09 13:45