Startsida för Innovationsplattformen

Vad är innovation?

Innovation är nya lösningar som svarar mot någon form av behov eller efterfrågan. Det kan handla om att ta fram och införa nya processer, produkter, tjänster eller metoder. Här kan du läsa mer

Innovationsplattformen

Innovationsplattformen stärker innovationsförmågan i hälso- och sjukvården i hela Västra Götalandsregionen. Vi säkerställer också en god och hållbar innovationssamverkan med företag och akademi.

På så sätt bidrar vi till vårdens omställning och till en regional och nationell tillväxt inom Life Science.

Nyheter

 • Publicerad:
  Nominera ditt favoritinnovationsprojekt innan den 24 juni!

  Du som arbetar i VGR kan nominera ett innovationsfondsprojekt som har gjort, eller kommer att göra skillnad för patienter och/eller medarbetare i hälso- och sjukvården. Kanske är det ett projekt som du själv har medverkat i, eller arbetar med just nu, eller så är det några andra kollegor som du vill uppmärksamma?

 • Publicerad:
  Chefsseminarium innovation

  Se hit chefer inom hälso- och sjukvården i VGR som vill lära er mer om hur ni systematiskt kan främja innovation och stötta era medarbetare!

 • Publicerad:
  Möt samverkansprojektet Sjukhusvård i hemmet i Almedalen!

  Modeller för sjukhusvård i hemmet är på stark framväxt. "Hospital at Home" (HaH) utvecklades 1995 av Johns Hopkins Medicine i USA och har sedan dess kunnat påvisa stora fördelar. Genom att använda modern teknik och medicinska resurser kan patienter som normalt sett skulle behöva vara inlagda på sjukhus istället få motsvarande vård i hemmet. Något som numera även stöds av flera svenska statliga utredningar som har analyserat demografiska förändringar, teknikpotential och kostnadskontroll för sjukhusvård i hemmet.

 • Publicerad:
  Nu öppnar utlysningen för Innovation och teknik, legitimerade vårdyrken!

  Idag, den 3 juni öppnar utlysningen för Innovation och teknik, legitimerade vårdyrken.