Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Året runt

Det finns många saker som du kan göra på egen hand, under hela året. Här har vi samlat tips på aktiviteter som finns att göra hela året.

Västerhavsveckans havsbingo

Det är inte alltid lätt att veta vad som finns vid strandkanten eller i vattnet. Med lite hjälp av våra artbingon kan du hitta nya arter som du inte ens visste fanns. Här har vi samlat artbingon för olika miljöer – våra egna skräpbingo, algbingo, fågelbingo, fjärilsbingo, blomsterbingo och havsbingo.

Algbingo

Barnbingo

Blomsterbingo

Fågelbingo

Strandbingo

Skräpbingo

Naturskyddsföreningens artbingo för din badplats

Västerhavsveckans havsquiz

I Västerhavsveckans quiz får du möjlighet att testa dina kunskaper om havet. Kanske vill du arrangera en tipspromenad för familj och vänner? Frågorna är fria att använda. Västerhavsveckans havsquiz är utformat av Johannes Olsson, museipedagog på Maritiman i Göteborg.

Havsquiz 2021

Havsquiz 2020

Strandstädning

Tyvärr finns det strandskräp överallt längs vår kust, och ni kommer hitta både smått skräp och större föremål. Mycket av skräpet transporteras hit utifrån med havsströmmarna – men en hel del har sitt ursprung i Sverige. Ta med familjen eller en kompis och åk ut till en strand. Glöm inte att ta med arbetshandskar, sopsäckar och fika. Rapportera sedan din insats på www.strandstädarkartan.se eller i appen som finns att ladda ner för android och iPhone.

Västkuststiftelsens vandringstips

Västkuststiftelsen tipsar om vandringsslingor i naturreservaten som du kan göra på egen hand:

Vandringstips (Västkuststiftelsen)

Allemansrätten - vad gäller?

Naturvårdsverkets informationsmaterial om Allemansrätten