Välkommen

Om MUM

Mottagningen för unga män (MUM) är en sexualitets- och relationsmottagning som finns till för dig som identifierar dig som man och är mellan 18 och 30 år gammal.

Många killar och unga män upplever ett motstånd mot att söka hjälp för sexuella- och relationella svårigheter. Det kan handla om allt från oro för könssjukdomar eller sexuella svårigheter, till problem i nära relationer, oro för sexuell tvångsmässighet eller andra svårigheter som oroar, i eller utanför fasta relationer. På MUM är vi vana att prata om allt det där som ofta känns svårt att prata om. 

På MUM arbetar sjuksköterskor, sexologer, kuratorer, psykologer och läkare.

Var finns MUM

Mottagningen för Unga Män finns på flera orter i Västragötalandsregionen: Alingsås, Borås, Göteborg, Kungälv, Skövde och Trollhättan. Dessutom finns den digitala mottagningen MUM Online som erbjuder videosamtal. Adresser och kontaktuppgifter för respektive mottagning finner via rubriken Hitta mottagning.

Du är välkommen till vilken mottagning du vill oavsett var i regionen du bor. På MUM finns sjuksköterska, kurator, psykolog och läkare. Alla har tystnadsplikt.

Sexuell hälsa

På 1177.se hittar du information om Sexuell hälsa - till exempel om orgasm, sexlust, skydd mot graviditet och om könssjukdomar

PrevenTell

Nationell hjälplinje för dig som upplever att du tappat kontrollen över din sexualitet, som kanske känner oro för tankar och handlingar, eller är rädd att göra dig själv eller andra illa.

Röster om manlighet

 
"Det kändes som att jag inte hade rätt till mina egna känslor", säger en av killarna på Mottagningen för unga män (MUM) i Göteborg. En film om att utmana normer som säger att män ska vara starka och osårbara.

Röster om manlighet är en serie filmer från Sveriges Kommuner och Landsting om att utmana destruktiva normer för maskulinitet och att öka pojkars och mäns delaktighet i jämställdhetsarbetet.