Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Om Statistik- och analysportalen

Vad innehåller Statistik- och analysportalen?

Statistik- och analysportalen innehåller rapporter, visningsytor och statistikverktyg från koncernkontorets båda analysavdelningar (Samhällsanalys och Regional vårdanalys). Vidare länkar portalen till flera interna och externa statistik- och analyssidor som är av relevans för frågor som berör regionens verksamhetsområden.

Innehållet är av olika karakär och tillgängliggörs i diverse format; alltifrån pdf-dokument till interaktiva daschboards eller webbsidor med olika grad av uppdateringsfrekvens och funktionaliteter.
 

Hur hittar jag i portalen?

Statistik- och analysportalen är en ämnesfiltrerad samlingssida, vilket innebär att innehållet i portalen är grupperat efter ämnesområde. Det enklaste sättet att hitta det man söker är genom att filtrera innehållet efter relevant ämne. Totalt är portalens innehåll indelat i 26 olika ämnesområden, grupperade i två huvudkategorier; Hälsa och vård (1) eller Samhälle och befolkning (2)

Samtliga rapporter från koncernkontorets analysavdelningar (Samhällsanalys och Regional Vårdanalys), publicerade 2015 och senare, finns grupperade ämnesvis under respektive ämnesområde, men det är också möjligt att hitta en specifik rapport via rapport-sidan (3). 

Via portalens förstasida kan man också komma direkt in i Västra Götalandsregionens statistikdatabas (4).

Här finns också information om hur man beställer statistikunderlag och data för forskningsuttag (5). 

SOAP22.PNG

 

Hur kommer jag till de olika ämnesområdena?

På Statistik- och analysportalens förstasida finns menyer med länkar till de olika ämnessidorna. Menyerna för ämnessidor inom de båda huvudområdena visas vid klickning på respektive ämnesblock (1).

Ämnessidorna är också tillgängliga genom vänstermenyn (2), samt via huvudmenysidan för respektive huvudkategori (3).

menyer.png


Statistik- och analysportalens förstasida är tillgänglig från samtliga sidor i portalen antingen via den horisontella huvudmenyn (1), överst i vänstermenyn (2) eller via brödsmulorna under huvudmenyn (3).

Till Startsidan.png

 

Vad innehåller ämnessidorna?

De olika ämnessidorna, som utgör stommen i Statistik- och analysportalen, innehåller de mest relevanta rapporterna och statistikverktyg som koncernkontorets båda analysavdelningar (Samhällsanalys och Regional Vårdanalys) tillhandahåller inom respektive ämnesområde. På varje ämnessida har vi också samlat andra interna och externa statistik- och analyssidor som kan vara viktiga för den som söker information och/eller arbetar med ämnesspecifika frågor.

Ämnessidorna är strukturerade på samma sätt. Vi lyfter fram de mest aktuella och ämnesrelevanta rapporterna/visningsytorna överst på sidan (1) samt länkar till eventuella ytterligare ämnesintressanta statistik- och analyssidor (2). Ämnesrelevanta statistikdatabaser (3) är samlade i ett block, liksom avdelningens senast publicerade rapporter inom ämnet (4). På vissa ämnessidor har vi också länkat till pågående löpande projekt och uppdrag som berör det aktuella ämnesområdet (5).

Ämnessidor.png
 

Vem kan ta del av innehållet i Statistik- och analysportalen?

Portalen är öppen för alla att nyttja. Den primära målgruppen är emellertid dem inom regionens verksamhetsområden som har användning av våra rapporter och statistikverktyg i sin yrkesroll inom t.ex. ledning, styrning, förvaltning, politik eller utveckling. 

 

Har du frågor eller synpunkter på Statistik- och analysportalen?

Hör gärna av dig till oss med frågor eller synpunkter på Statistik- och analysportalen till webbansvarig. Se kontaktuppgifter nedan. 

Anneli Torstensson

Samordnare
Webbansvarig Statistik- och analysportalen

Senast uppdaterad: 2022-09-28 15:47