Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tillgänglighetsatlas över Västra Götaland

I denna atlas illustreras möjligheterna att ta sig med bil eller kollektivtrafik till olika verksamheter som t.ex. sjukvård och gymnasieskolor i Västra Götaland med omnejd.

Utgångspunkten är utvecklingen  av ett datorbaserat analysverktyg för att mäta restider mellan samtliga  500-metersrutor i hela Västra Götaland. Detta gör det möjligt att jämföra  tidsåtgången för samma resa med bil och kollektivtrafik. Dessutom finns  möjligheten att studera resmöjligheter för utvalda delar av befolkningen,  baserat på t.ex. utbildningsnivå, ålder eller kön. Tillsammans ger detta en unik  möjlighet att analysera tillgängligheten i Västra Götaland.

Kunskapsunderlaget kan användas av politiker och planerare inför beslut kring  en rad frågor. Det kan handla om utvecklingen av transportsystemet,  lokaliseringen av olika verksamheter eller om att bedöma upptagningsområdet för  skolor och sjukhus – bara för att nämna några användningsområden. Även för  näringslivet och en intresserad allmänhet skapas ett underlag för diskussion och  ökad förståelse kring Västra Götalands mycket skiftande  tillgänglighetsgeografi.

Länk till: Tillgänglighetsatlas över Västra Götaland

Publicerad: juni 2011

Kontakt: Maria Larsson, Data och analys, maria.a.larsson@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2017-08-15 13:35