Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Radiologimottagning

Tillfällig information Mottagningen är stängd för all verksamhet under vecka 48 och vecka 49, på grund av flytt till nya Högsbo Närsjukhus, Lilla Kapplandsgatan. Vecka 47, fredag 24/11 har sjukhuset stängt för utbildning. Vecka 50 öppnar radiologin på nya Högsbo Närsjukhus. Vår drop-in verksamhet startar 14/12. De första veckorna kan det bli längre väntetider. Vecka 52 har radiologin stängt på Högsbo Närsjukhus.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
7:30 - 10:00

Växeltelefon

Radiologimottagningen flyttar i december

Radiologimottagningen på Frölunda specialistsjukhus har stängt, då den nu flyttar till Högsbo närsjukhus på Lilla Kapplandsgatan 10.

Radiologimottagningen på Högsbo närsjukhus öppnar i vecka 50.

På radiologimottagningen utför vi skelett- och lungröntgen, ultraljudsundersökningar och datortomografiundersökningar (skiktröntgen).

Söka vård hos oss

Du måste alltid ha en remiss för att röntga dig hos oss, remissen skrivs av din läkare. Undersökningen är kostnadsfri, däremot utgår räkning vid uteblivet besök.

Vid ditt besök hos oss

Om du har ett bokat besök ska du komma den tid som är angiven på din kallelse och du anmäler dig direkt i receptionen på våning 4. Svaret på din undersökning får du av din remitterande läkare.

Via e-tjänsterna på webbplatsen 1177 kan du av- och omboka tid, skicka meddelande samt efterfråga kontakt.

En outnyttjad remiss skickas tillbaka till remitterande läkare efter två månader.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med legitimation.

För att förbättra undersökningsresultatet samt att korta väntetiden ber vi dig ta bort eventuella smycken som finns i undersökningsområdet.

På grund av allergier ber vi dig undvika produkter som doftar.

Ansvariga för mottagningen

Samuel Söderberg, enhetschef
Tfn 0700-82 53 00
E-post: samuel.soderberg@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2023-11-24 16:36