Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Byggstart Göteborg - Borås kvar i nationell infrastrukturplan

Publicerad: Uppdaterad:
Snabbtåg sett högt uppifrån luften.
Snabbtåg, Trafikverket Foto: johner.se/Hans Berggren

Idag offentliggjorde Trafikverket sitt förslag till reviderad nationell transportplan 2022-2033. Förslaget innehåller viktiga satsningar för ett smidigt, grönt och tryggt transportsystem för invånare och näringsliv. Det mest glädjande beskedet är att Västsveriges viktigaste prioritering, sträckan Göteborg-Borås finns kvar. Planerad byggstart är 2025-2027.

För Västra Götalands del kan konstateras att en del justeringar gjorts i förslaget men att regionens högst prioriterade åtgärd Göteborg - Borås ligger kvar med byggstart i perioden 2025- 2027. Även i Trollhätte kanal ligger kvar i planen.

- Vi ser positivt på att byggstart Göteborg – Borås står fast, men vi saknar mer kraftfulla satsningar på Västra stambanan, säger Kristina Jonäng (C), ordförande i regionutvecklingsnämnden.

Västra Götalandsregionens pressmeddelande 2021-11-30

Västra Götalandsregionens remissvar inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplaneringen för perioden 2022 − 2033 och 2022 − 2037 (vgregion.se)

Max Falk

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-12-07 06:46