Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och det civila samhället

Västra Götalandsregionen (VGR) och drygt 110 organisationer samverkar enligt överenskommelsen med det civila samhället inom verksamhetsområdena regional utveckling, inköps- och upphandlingsfrågor och hälso- och sjukvård.

Överenskommelsen togs fram 2014 som en viktig drivkraft för både demokrati och välfärd. Syftet med överenskommelsen är att tillsammans identifiera behov och möjligheter för stärkt samverkan mellan det civila samhället och Västra Götalandsregionen. Arbetet är långsiktigt och strategiskt och handlar om att förändra villkor och förutsättningar i en riktning som gynnar samverkan. Överenskommelsen hanteras av Regionstyrelsen genom Beredningen för folkhälsa och social hållbarhet. Det konkreta arbetet leds av Överenskommelsegruppen (RÖS) – en grupp som består av fem politiker från beredningen om social hållbarhet och fem valda representanter från det civila samhället.

Mötestider våren 2022

Kommande möten, hösten 2022

14 september, Regionens hus i Göteborg + Lärjeåns trädgårdar, Angered

26 oktober, plats ej bestämd

2 december, Regionens hus i Göteborg

Tidigare mötesprotokoll finner du under fliken dokumentation och material

Här hittar du kontaktuppgifter till samtliga representanter i den regionala överenskommelsegruppen.

Mer om överens-kommelsen

Här hittar du fördjupad information om överenskommelsen, som principerna bakom överenskommelsearbetet och aktuell handlingsplan.

Ansluta sig till överenskommelsen mellan VGR och det civila samhället

När överenskommelsen beslutades 2014 anslöt sig 70 organisationer. Per den 2022-03-30 hade 114 organisationer skrivit under. Fler är välkomna!

Formulär för organisationer som vill ansluta sig till överenskommelsen. (doc)

Följ vårt nyhetsbrev!

För att prenumerera på Nyhetsbrevet för överenskommelsen mellan det civila samhället och Västra Götalandsregionen - lägg ett mejl till processledare för det civila samhället inom Överenskommelsearbetet, tillika redaktör för nyhetsbrevet: heidi.sandberg@vgb.nu 

Nyhetsbrevet utkommer med cirka 10 nummer per år.

Heidi Sandberg

Processledare det civila samhället
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Sofia Emanuelsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-05-25 09:01