Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kraftsamling biogas

Biogas är ett prioriterat regionalt tillväxtområde för Västra Götalandsregionen. Miljönämndens Kraftsamling Biogas 2017-2020 innebär en fortsatt satsning för ökad användning och ökad produktion i Västra Götaland. En viktig del är fortsatt stöd till att utveckla Biogas Väst som en plattform för strategisk samverkan mellan västsvenska aktörer.

Kraftsamlingen genomförs i nära samverkan med Länsstyrelsen och det regionala Energikontoret Väst (före detta Hållbar Utveckling Väst) och ska medverka till att Västra Götaland ska vara en gynnsam plats att verka på för aktörer inom hela biogaskedjan så att potentialen kan utnyttjas.

Inom Kraftsamling Biogas samlar Biogas Väst aktörer i biogaskedjan för strategisk samverkan; från kommuner och energibolag till jordbruksföretag, fordonsindustri, drivmedelsföretag och forskning. 

Andra viktiga delar i miljönämndens kraftsamling är påverkansarbete och strategisk samverkan med andra regioner och att erbjuda projektmedel via flera olika program för regionala utvecklingsinsatser till insatser som driver på biogasutvecklingen i olika led av värdekedjan. 

Biogas Väst

Energikontor Väst är numera huvudman till Biogas Väst. På deras sida hittar du nyheter, kalendarium, pågående projekt och mycket mer. Klicka på länken nedan för att komma till sidan.

Biogas Väst

Sök projektmedel 

Har ni projekt på gång som kan öka användning och produktion av biogas i Västra Götaland? Eller har ni idéer om var en ökad samverkan inom biogasområdet kan göra störst nytta?

Sök medel för projekt som bidrar till stärkt biogasutveckling i Västra Götaland

Kraftsamling biogas 2017-2020 

Miljönämndens beslut om kraftsamling biogas 2017-2020 innebär en långsiktig satsning för ökad användning och produktion av i Västra Götaland. 

Mer om Kraftsamling Biogas 2017-2020

Varför biogas?

Biogassystemet ger både ett klimatsmart bränsle som löser en avfallsfråga, en förnybar råvara för kemiindustrin och en restprodukt som återför växtnäring till marken.

Om Biogas Väst

Biogas Väst är en samverkansplattform och ett nätverk för olika aktörer i biogaskedjan i Västra Götaland.

Profilbild av Tula Ekengren

Tula Ekengren

Regionutvecklare – Förnybar energi och Hållbara transporter
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2017-02-07 10:20