Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildning

Två kvinnor tittar gemensamt på en datorskärm

Vi som arbetar inom Västra Götalandsregionen behöver god kunskap om mänskliga rättigheter så att vi kan leva upp till våra skyldigheter. Avdelning mänskliga rättigheter erbjuder tre webbutbildningar om mänskliga rättigheter. Vi erbjuder även utbildning av ombud för barnets rättigheter samt fördjupad utbildning om mänskliga rättigheter.

Utbildningar inom mänskliga rättigheter

  • Du som är förtroendevald eller medarbetare i Västra Götalandsregionen är varmt välkommen att få en fördjupad utbildning. Du får lära dig mer om vad mänskliga rättigheter är, hur vi kan arbeta människorättsbaserat, rättigheter och skyldigheter. Kontakta oss för mer information.

  • Om du vill bli ombud för barnets rättigheter kan du gå en utbildning som ger grundläggande kunskaper om barnkonventionen och praktiska verktyg för att kunna utveckla barnrättsarbetet i din verksamhet.

  • Utbildningen handlar om hur bra möten kan gå till med människor i allmänhet med framför allt vad du kan tänka på i mötet med personer med olika funktionsnedsättningar. Du får också kunskap om begrepp, normer, vad olika funktionsnedsättningar kan innebära, fysisk tillgänglighet och mänskliga rättigheter. I personporträtten får du möta invånare i Västra Götaland som delar med sig av sina liv och erfarenheter. Du kan göra utbildningen enskilt eller i grupp.

  • Utbildningen handlar om Västra Götalandsregionens handlingsplan för mänskliga rättigheter 2017-2020.

  • På ett pedagogiskt sätt slussas du igenom de olika delarna i barnkonventionen. Allra bäst är det om utbildningen genomförs i grupp, men det går också bra att göra den enskilt.

Viveca Reimers

Avdelningschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2017-03-28 13:57