Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kompetensförsörjning

Västra Götalandsregionen verkar för en fungerande arbetsmarknad där utbildningar leder till rätt kompetens och allas färdigheter tas tillvara.

En utmaning i det regionala utvecklingsuppdraget är att säkerställa att företag och offentlig sektor får tillgång till den kompetens som efterfrågas och att ungdomar utbildar sig inom områden där det finns jobb i framtiden. För att lyckas med detta krävs en bra matchning mellan tillgång till utbildad arbetskraft och arbetsgivarnas efterfrågan på kompetens.

Strategisk påverkan

Samarbete med de fyra kommunalförbunden i Västra Götaland är ingång till den strategiska nivån i kommunerna.

Insatser och utvecklingsprojekt

Det finns möjlighet att söka stöd för insatser och utvecklingsprojekt för bättre kompetensförsörjning. Projekten ska ligga linje med Västra Götalands strategi för tillväxt och utveckling.

Prognoser och kunskapsunderlag

Prognoser och kunskapsunderlag ska ge ett regionalt planeringsunderlag som kan bidra till ökad samverkan och dialog mellan utbildningsaktörer, arbetslivet och offentliga aktörer.

Lärande och erfarenhetsutbyte

Mobiliseringsmöten, lärträffar och konferenser med mera anordnas för att dra lärdomar av pågående projekt och bidra till erfarenhetsutbyten inom Västra Götaland.

Söker du stöd?

Här hittar du information om olika former av stöd som går att söka från VGR, vad du kan söka stöd för, hur ansökan går till och vilka krav som finns på rapportering och uppföljning.

Susanne Hammarström

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-06-08 14:06