Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hälsa på lika villkor?

För att få en bild av hur invånarna mår genomför Västra Götalandsregionen enkätundersökning Hälsa på lika villkor (16-84 år). Hälsa på lika villkor är en förutsättning i arbetet med mål för social hållbarhet och folkhälsopolitikens övergripande mål om en jämlik hälsa i hela befolkningen. Undersökningen ligger till grund för riktade och generella satsningar inom folkhälsopolitiken.

I början av februari skickas enkätundersökningen ”Hälsa på lika villkor” ut till cirka 70 000 slumpvis utvalda västragötalänningar i åldrarna 16–84 år. Enkäten går av stapeln för 15:e gången. Syftet är att ta reda på hur människor i Västra Götaland lever och mår och att följa utvecklingen i hälsa över tid.

– Med hjälp av resultatet från enkäten kan vi genomföra insatser som leder till en jämlik och bättre hälsa hos våra invånare, därför är det viktigt att du som får enkäten svarar på den, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Är du nyfiken på resultaten från tidigare år?

All information om enkäten och resultat från tidigare års undersökningar hittar du här: www.vgregion.se/folkhalsoenkaten Vid årsskiftet 2020/2021 uppdateras sidan med årets resultat.  


Senast uppdaterad: 2021-02-09 14:23