Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Representationsregler

Västra Götalandsregionen har beslutat vilka regler som gäller när vi tar emot besök eller arrangerar konferenser med mera.

Regler för representation

Om gåvor

Det är förstås både roligt att ge och få gåvor. Inom Västra Götalandsregionen (VGR) är vi dock restriktiva med gåvor, både att ge och få.

Det är viktigt att som politiskt styrd och i grunden en demokratisk organisation att värna sitt oberoende. I Sverige finns det regler för när en gåva kan anses vara en muta. Det handlar dels om värde men också om det förväntas en motprestation för gåvan. Även en liten gåva kan vara en muta om det finns en förväntan på mottagaren att göra något.

Om alkohol

Vid representation, politiska möten och arbetsplatsträffar finns inget generellt förbud mot alkohol men återhållsamhet gäller. Huvudregeln är att alkohol inte ska förekomma. Den främsta anledningen är att VGR är en skattefinansierad verksamhet men det finns också en hälsoaspekt eftersom vi arbetar för en god hälsa hos medarbetare. Men om alkohol får förekomma är grundregeln är att alla anställda och politiker själva betalar för det de dricker.

Det finns dock möjlighet till undantag från de båda reglerna exempelvis vid internationell representation. Det är representationskommittén som beslutar om undantag.

Anton César

Protokollansvarig
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-04-30 15:05