Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Representation och strategiska möten

Det nederländska kungaparet till vänster, Roger Vahnberg, vice VD Västtrafik och regionfullmäktiges ordförande Annika Tännström (M), till höger. På bilden skymtar också infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och drottning Silvia. Besök i Göteborg oktober 2022.
Fotograf: Eddie Löthman/Västtrafik

Västra Götalandsregionens (VGR) politiska ledning tar varje år emot ett stort antal formella besök. Det kan vara besök från regioner i utlandet, andra delar av Sverige och från andra länder. Besöken är viktiga för att vi ska kunna knyta kontakter, öka kunskapen om vår omvärld och sprida kunskap om Västra Götaland och VGR.

Vår politiska ledning gör också formella besök hos andra genom delegationsresor till andra regioner eller medverkar i externa kongresser och möten.

Det hålls också många stora internationella kongresser i vår region. Då samarbetar vi ofta med kommunerna i Västra Götaland och ger kongresserna en officiell inramning med medverkan av vår politiska ledning

Det är den så kallade protokollära funktionen på Koncernkontoret som tillsammans med den politiska representationskommittén hanterar besöken.

Kontakt protokollära funktionen

Om du har frågor kring Västra Götalandregionens representation och officiella besök, kontakta:

Anton César protokollansvarig, telefon 076 - 836 73 6 9, e-post anton.cesar@vgregion.se

Regler för representation

Västra Götalandsregionen har regler som bland annat gäller representation, gåvor och tillstånd för alkoholförtäring i samband med representation


Senast uppdaterad: 2022-12-22 09:46