Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Praktik inom externa relationer

Regionens Hus Göteborg bakom gräsrondell

Varje termin erbjuder enheten externa relationer praktik till studenter från universitet och högskola. Vi riktar oss till universitetsstudenter inom ämnena offentlig förvaltning, statsvetenskap och europakunskap men även andra relevanta utbildningar.

Det finns möjlighet att söka praktik på team regional utveckling kommunikation, externa relationer och påverkan hos Västra Götalandsregionen. 

Teamet samordnar och driver Västra Götalandsregionens (VGR) strategiska externa arbete på nationell, europeisk och internationell nivå, samt ansvarar för kommunikationsarbete kopplat till regional utveckling. Vårt uppdrag är att:

  • främja VGR:s och Västra Götalands synlighet i externa sammanhang utifrån våra politiskt prioriterade frågor gentemot relevanta aktörer för att generera inflytande, kunskap, samarbete och resurser.
  • skapa effektiv kommunikation och synliggöra regional utveckling.
  • skapa förutsättningar för ökat deltagande i policyprocesser på nationell och EU-nivå och
  • öka kunskap om vår omvärld och dra nytta av de samarbeten och möjligheter som finns på nationell och europeisk nivå.

Teamet ingår i koncernstab kommunikation och externa relationer.

Vad söker vi?

Vi söker två praktikanter för våren 2022, en med placering på Göteborgskontoret och en praktikant med placering på Brysselkontoret.

Vi riktar oss till universitetsstudenter inom ämnena offentlig förvaltning, statsvetenskap, europakunskap samt medie och kommunikationsvetenskap men även andra relevanta utbildningar.

Arbetsuppgifter

Praktikanterna deltar i teamets löpande verksamhet och får därmed god inblick i teamets, stabens och VGR:s arbete. Uppgifterna är mångfacetterade och består bland annat av arbete med:

  • kommunikation
  • policy- och påverkansarbete på EU-nivå mot Bryssel och på nationell nivå i Stockholm,
  • omvärldsbevakning
  • analys och underlag
  • hjälp med förberedelser av våra möten, seminarier och konferenser.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är intresserad av VGR:s internationella, nationella och interna arbete. Du är självgående, initiativtagande, strukturerad och har ett starkt intresse för samhällsfrågor utifrån ett flernivåperspektiv. Du kan uttrycka dig korrekt och koncist i tal och skrift, både på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

För dig som söker praktikplats placering Brysselkontoret ser vi gärna ett intresse och profil mot europafrågor.

För dig som söker praktikplats placering Stockholmskontor (inte aktuellt 2022) ser vi gärna en kombination av statsvetenskap eller motsvarande, och kommunikation.

Så här ansöker du

Namnge mejlet och de bifogade filerna "Efternamn Förnamn CV/PB", och i PDF-format. Motivera gärna varför du vill göra praktik hos oss. Notera att praktikperioden ska utgöra en del av dina studier och motsvara en termin (20 veckor) samt att vi ger förtur till sökande på masternivå. Ange även om du vill praktisera i Göteborg eller Bryssel.

Skicka din ansökan till Christos Papadopoulos

Ansök senast den 31 oktober 2021.

Frågor?

Har du frågor om vad en praktikplats hos oss innebär kan du kontakta

Externa relationer

Anton César

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-05-11 08:02