Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fokusområden

Maskros

Miljö och hållbarhet

Miljöutskottet i Europaparlamentet anses vara ett av de tyngsta utskotten och har en mycket stor mängd lagstiftning under sitt kompetensområde. Från ett regionalt perspektiv inkluderas dessutom andra områden med tydlig bäring på miljö och klimat, men som från ett EU-perspektiv ligger under andra ansvarsområden.

Provrör

Forskning och innovation

Västra Götaland är en av de mest forskningsintensiva regionerna och rankar högt i internationella jämförelser om regioners innovationskapacitet. Arbetet i Bryssel ska bidra till målet om Västra Götaland som en ledande kunskapsregion med världsrenommé inom utvalda områden.

tåg

Transport och infrastruktur

EU:s transport- och infrastrukturpolitik är en förutsättning för EU:s fria rörlighet av personer, varor och tjänster. Transportpolitiken ses därför som ryggraden i och absolut nödvändig för genomförandet av EU:s inre marknad.

Flaggor

Sammanhållningspolitik

Sammanhållningspolitiken är ett annat namn för EU:s regional politik. Den ska främja den ekonomiska tillväxten och höja livskvaliteten genom strategiska investeringar i Europas medlemsländer.

Senast uppdaterad: 2021-09-22 15:45