Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

VINK - Västsvenska inkubatorers samverkansprojekt

VINK-​projektet (2017-2020) samlar åtta inkubatorer i Västsverige som tillsammans strävar efter att öka effektiviteten och skapa fler samarbetsmöjligheter. Det övergripande målet var att generera fler konkurrenskraftiga och hållbara bolag som etablerar sig på en internationell marknad och att fler forskningsbaserade idéer och innovationer från regionen kan bli till nytta för fler.

 

VINK-1200x630.jpg

 
Syftet med projektet var att genom samarbete mellan de västsvenska inkubatorerna nå längre i arbetet med att kommersialisera akademins och industrins forskningsbaserade innovationer. Projektet siktade på att utveckla bättre gemensamma arbetsmodeller, sammanhållen kommunikation och tydliggöra mervärdet av att samarbeta. Inkubatorerna ska höja sina kvaliteter för att möjliggöra ökad internationell profilering. VINK jobbar nära de regionala styrkeområdena och attraherar kompetens och investeringar till bolagen och regionen i stort. 


Genom att öka kännedomen om den regionala utvecklingen genom nya innovativa företag och företag som samverkar mellan olika sektorer, har projektet kunnat också stärka regionens konkurrenskraft och långsiktigt bidra till att skapa ett utvecklat och mer hållbart samhälle. Projektet har även genomföt gemensamma aktiviteter för att öka andelen hållbara startupbolag och nå ökad mångfald i bolagen.

Kolla ”West Swedish Incubators Magazine” som ger en inblick i den fantastiska innovationskraft som bubblar i Västra Götalands­regionen. Vi besöker ett axplock av de över 200 innovationsföretag som vi jobbar med idag och möter personerna bakom.

sid+1.jpg

Samverkanspart: Chalmers Ventures AB - Föreningen Framtidens Företag - Brewhouse Inkubator - Inkubatorn i Borås AB - Gothia Innovation AB - Sahlgrenska Science Park AB - Innovatum AB

Senast uppdaterad: 2023-01-16 16:45