Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildning i informationssäkerhet på Högskolan i Skövde 2023

En högskoleutbildning på 7.5 poäng ger grunderna för att införa ledningssystem för informationssäkerhet i sin verksamhet i en kommun, länsstyrelsen eller inom VGR. Det är en uppdragsutbildning som arrangeras av Högskolan i Skövde och Västra Götalandsregionen.

Utifrån tidigare Informationssäkerhetsprogram 2020 fortsätter möjligheten att delta i en högskoleutbildning på 7.5 poäng som ger grunderna för att införa ledningssystem för informationssäkerhet i sin verksamhet.

Kursen är öppen endast från personal från kommunerna i Västra Götaland, Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Kostnaden per deltagare är 15.000 kr och faktureras av Högskolan i Skövde.

Kursens syfte

Kursen ska ge deltagarna förutsättningar i form av kunskap, förståelse, färdighet och förmåga samt värderingsförmåga och förhållningssätt för att kunna införa ett ledningssystem för informationssäkerhet i sin verksamhet.

Kursens innehåll och utformning bygger på den internationella och nationella standardiseringsserien för informationssäkerhet SS-ISO/IEC 27000 samt MSB:s metodstöd, www.informationssäkerhet.se.

Arrangörer

Det är en uppdragsutbildning som arrangeras av Högskolan i Skövde och Västra Götalandsregionen, genom Digitaliseringsrådet och Forum Informationssäkerhet. 

Intresseanmälan

Intresseanmälan kan skickas till Karin Wigerud på Västra Götalandsregionen: karin.wigerud@vgregion.se

Upplägg 2023

Introduktion
24 januari 2023

Block 1
31 januari - 1 februari

Block 2
11-12 april

Block 3
30 – 31 maj

Block 4
29-30 augusti

Block 5
10-11 oktober

Block 6
5 -6 december

Avslut
23 januari 2024

Rose-Mharie Åhlfeldt

Biträdande professor, Institutionen för informationsteknologi, Högskolan i Skövde
Profilbild av Tore Johnsson

Tore Johnsson

Samordnare Digitaliseringsrådet Västra Götaland
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-12-08 16:54