Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Konferens: Digitalisering i människans tjänst 18 nov 2021

Fyra bilder med människor som utnyttjar dogitala redskap

Digitaliseringsdagen torsdag 18 november 2021 är en del av Kraftsamling digitalisering som visar på Västsvenska möjligheter att hantera framtidens samhällsutmaningar. Deltagarna får inspiration och erfarenheter för en värld som kräver ett nytt sätt att tänka för att fullt utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Bland många spännande inslag hålls till exempel ett helt spår under konferensen av DIGG, myndigheten för digital förvaltning med alla de viktiga saker de gör kring grunddata, öppna data, förvaltningsgemensam nationell digital infrastruktur, juridiskt stöd och digital post.

Två ytterligare spår handlar om Säkerhet i en digital tid och Ny teknik och konkret digitalisering med seminarier såsom ”När AI gör nytta” och ”Invånarnytta och datadelning med IoT”. Deltar gör också Katarina Jonsson, Skövde kommunalråd och medlem i VästKoms styrelse samt som avslutande Key-notespeaker Internetstiftelsens VD, Carl Piva om Hållbart digitalt Sverige.

Konferensen hålls digitalt torsdag 18 november 2021, kl 9.00-16.15.

Programmet för digitaliseringsdagen 

Digitaliseringsdagen vänder sig i första hand till dig som har en ledande roll i verksamhetsutveckling och kan ha nytta av digitalisering för att effektivisera, förbättra och/eller utveckla den verksamhet du ansvarar för, oavsett om du arbetar inom näringslivet eller offentlig sektor. Syftet med dagen är att:

  • påvisa hur digitaliseringen kan användas för att ge invånarnytta!
  • ge insikt om att det är vi tillsammans som måste genomföra åtgärderna.
  • visa att det finns både nationella och regionala strukturer på plats för att underlätta resan!

Arrangör

Digitaliseringsrådet i Västra Götalands län 

Se tidigare digitaliseringsdagar i efterhand

2020 Se program  och dokumentation från förra digitaliseringsdagen 2020

2019: https://vimeo.com/showcase/6298831
Program Digitalisering i människans tjänst 2019  

Profilbild av Tore Johnsson

Tore Johnsson

Samordnare Digitaliseringsrådet Västra Götaland
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-04-20 14:25