Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalisering och bredband

alt=¨¨

Invånare, näringsliv och offentlig verksamhet ställer krav på bredbandsutbyggnad. Ny digital teknik leder till spännande innovationer, kreativitet och effektivisering. Genom att främja utbyggnad av bredband och ge förutsättningar för en ökad digitalisering och genom att göra öppna data tillgängliga, skapar vi nytta för invånare och företag i Västra Götaland.

Kraftsamling digitalisering

Digitalisering är en av fyra västsvenska tvärsektoriella kraftsamlingar inom regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland, VG2030. Det innebär extra fokus på stärkt samverkan och samordnat utvecklingsarbete inom området digitalisering under fyra år 2021-2024.

Bredband

En robust och välutbyggd IT-infrastruktur är en förutsättning för digitaliseringen och för att det moderna samhället ska fungera. Västra Götalandsregionen arbetar för att det ska finnas bredband i hela länet.

Informationssäkerhet

Samverkan kring Informationssäkerhet i Västra Götaland är en av satsningarna inom digitalisering, kopplat till den regionala utvecklingsstrategin

DSymbolisk bild av den uppkopplade staden

Internet of Things (IoT)

Internet of Things eller ”sakernas Internet” är en avgörande teknologi för digitalisering av vårt samhälle och samverkan skapar förutsättningar för mer hållbara utvecklingsarbeten i enlighet med den regionala utvecklingsstrategin.

Collage med foton från områden där man har nytta av öppna data

Öppna data

Samverkan kring öppna data i Västra Götaland är en viktig del av den västsvenska kraftsamlingen för digitalisering inom den regionala utvecklingsstrategin.

Tecknade figuren Tim gungar i ett digitalt landskap.

Tim visar vår målbild

Filmen "Historien om Tim" visar vår vision om hur vardagen kan se ut i ett digitaliserat transformerat samhälle där upplevelsen är mer av EN offentlig sektor.

Aktuellt digitalisering i Västra Götaland

 • Webbinarier om öppna data våren 2023
  Under våren anordnar den nationella dataverkstaden tre intressanta webbinarier på vardera en timme, inom området öppna och delade data.
 • Öppna geodata för inkubatorer och science parks
  Nu har vi publicerat grundläggande geografisk information om våra inkubatorer och science park i Västra Götaland som öppna data.
 • Tre nya kommuner har gått med i vår samverkan
  Vi kan glädjande konstatera att tre nya kommuner i Göteborgsregionen har gått med i vår regionala samverkan inom öppna data i Västra Götaland.
 • Göteborgsregionen tar ett krafttag inom öppna och delade data
  I Göteborgsregionen har kommuncheferna fattat ett gemensamt beslut om att gå med i den regional samverkan som bedrivs inom öppna och delade data i Västra Götaland. Det är mycket glädjande.
 • Årets digitaliseringsinitiativ 2022
  Priset för Årets digitaliseringsinitiativ 2022 tilldelades Tomas Monsén MTG-kommunerna, Mariestad, Töreboda och Gullspångs kommun i samband med konferensen Digitalisering i människans tjänst 7 december.

Senast uppdaterad: 2022-07-06 13:15