Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalisering och bredband

alt=¨¨

Invånare, näringsliv och offentlig verksamhet ställer krav på bredbandsutbyggnad. Ny digital teknik leder till spännande innovationer, kreativitet och effektivisering. Genom att främja utbyggnad av bredband och ge förutsättningar för en ökad digitalisering och genom att göra öppna data tillgängliga, skapar vi nytta för invånare och företag i Västra Götaland.

Kraftsamling digitalisering

Digitalisering är en av fyra västsvenska tvärsektoriella kraftsamlingar inom regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland, VG2030. Det innebär extra fokus på stärkt samverkan och samordnat utvecklingsarbete inom området digitalisering under fyra år 2021-2024.

Bredband

En robust och välutbyggd IT-infrastruktur är en förutsättning för digitaliseringen och för att det moderna samhället ska fungera. Västra Götalandsregionen arbetar för att det ska finnas bredband i hela länet.

Informationssäkerhet

Samverkan kring Informationssäkerhetsprogram i Västra Götaland är en av satsningarna i den regionala digitala agendan

Collage med foton från områden där man har nytta av öppna data

Öppna data

Samverkan kring öppna data i Västra Götaland är en av satsningarna i den regionala digitala agendan och en viktig del av kraftsamlingen för digitalisering.

Tecknade figuren Tim gungar i ett digitalt landskap.

Tim visar vår målbild

Filmen "Historien om Tim" visar vår vision om hur vardagen kan se ut i ett mer digitaliserat samhälle.

Aktuellt digitalisering i Västra Götaland

 • Årets bredbandskartläggning är publicerad
  Bredbandskartläggningen för 2021 visar att utbyggnaden fortsätter. Västra Götaland ligger fortfarande bra till jämfört med andra län, men utbyggnaden på landsbygden har bromsat in.
 • Missa inte Greats kommundag den 28 april
  Som vanligt bjuder föreningen Great in till sin årliga kommundag. I år är det den 28 april.
 • PTS bredbandsstöd 2022
  Processen med PTS bredbandsstöd för 2022 är full gång
 • Nätverksträff informationssäkerhet 20 april
  Välkommen till en dag om lokal och regional informationssäkerhet i Västra Götaland - frågor som möjligen känns mer angelägna idag än på länge.
 • Inspirationswebbinarium om öppna geodata
  Välkomna den 20 april till ett inspirerade webbinarium där vi kommer att berätta om hur ni kan använda era GIS- och kartsystem för att både administrera och publicera öppna datamängder på ett enkelt och effektivt sätt.

Senast uppdaterad: 2022-01-13 10:39