Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalisering och bredband

alt=¨¨

Invånare, näringsliv och offentlig verksamhet ställer krav på bredbandsutbyggnad. Ny digital teknik leder till spännande innovationer, kreativitet och effektivisering. Genom att främja utbyggnad av bredband och ge förutsättningar för en ökad digitalisering och genom att göra öppna data tillgängliga, skapar vi nytta för invånare och företag i Västra Götaland.

Kraftsamling digitalisering

Digitalisering är en av fyra västsvenska tvärsektoriella kraftsamlingar inom regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland, VG2030. Det innebär extra fokus på stärkt samverkan och samordnat utvecklingsarbete inom området digitalisering under fyra år 2021-2024.

Bredband

En robust och välutbyggd IT-infrastruktur är en förutsättning för digitaliseringen och för att det moderna samhället ska fungera. Västra Götalandsregionen arbetar för att det ska finnas bredband i hela länet.

Informationssäkerhet

Samverkan kring Informationssäkerhetsprogram i Västra Götaland är en av satsningarna i den regionala digitala agendan

Collage med foton från områden där man har nytta av öppna data

Öppna data

Samverkan kring öppna data i Västra Götaland är en av satsningarna i den regionala digitala agendan och en viktig del av kraftsamlingen för digitalisering.

Tecknade figuren Tim gungar i ett digitalt landskap.

Tim visar vår målbild

Filmen "Historien om Tim" visar vår vision om hur vardagen kan se ut i ett mer digitaliserat samhälle.

Aktuellt digitalisering i Västra Götaland

 • Årets digitaliseringsinitiativ 2021
  Digitaliseringsrådets pris Årets digitaliseringsinitiativ 2021 gick till Sahlgrenska universitetssjukhusets Centrum för digital hälsa. Det har lyckats mycket bra med att få patienter att enklare nå vården, framförallt via 1177.
 • Anmäl dig nu till Digitaliseringsdagen 18 november
  Programmet är klart för år årliga konferens Digitalisering i människans tjänst. Konferensen hålls digitalt torsdag 18 november 2021, klockan 9.00-16.15. Se programmet och anmäl dig nu!
 • Allt fler får tillgång till bredband – men behov kvarstår
  Post- och Telestyrelsen presenterade den 26 mars den senaste mobiltäcknings- och bredbandskartläggningen. Den avser läget i oktober 2020. Västra Götaland ligger fortfarande bra till jämfört med andra län, men utbyggnaden på landsbygden har bromsat in.
 • Information om PTS bredbandsstöd för professionella aktörer
  PTS ska i år fördela 1,6 miljarder kronor i stöd till aktörer som vill bygga bredband på landsbygden. I och med att det är mycket pengar vill UBit-gruppen informera om stödet och uppmuntra alla att passa på och söka så att inga stödmedel går till spillo.

Senast uppdaterad: 2022-01-13 10:39