Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Effekterna av coronaviruset, covid-19 i näringslivet

Covid-19 och näringslivet

Västra Götalandsregionen genomför fortsatt flera insatser för att stötta det västsvenska näringslivet, och partner i projekt och verksamheter. Det sker bland annat genom kompetensutveckling och olika riktade stöd. En stor del av det löpande arbetet finns nu med inom vår ordinarie verksamhet, eller "det nya normala".

Och vi arbetar tillsammans i Västra Götaland. I en regional samordningsgrupp med västsvenska aktörer som VGR har initierat, lyssnar vi in vilka behoven är, koordinerar insatser och stärker upp där det verkligen behövs.

Flera av de rådgivande organisationer som Västra Götalandsregionen finansierar styr nu sina erbjudanden till hjälp till företag.

Regionalt stöd till näringslivsutveckling

Västra Götalandsregionen satsar årligen en halv miljard kronor på innovation och näringslivsutveckling. Vi finansierar framför allt ett antal organisationer som i sin tur stöttar företag och näringsliv i Västra Götaland.

Det är tack vare VGR:s långsiktiga satsningar som vi snabbt kunde ge företagen stöd som de behöver och vi kan tillföra ännu mer riktade resurser för att möta den nya ekonomiska verkligheten.

VGR beslutade under våren 2020 om en rad specifika åtgärder för att stötta näringslivet, turism och kultur i Västra Götaland. Många stödinsatser har nu vävts in i vår ordinarie verksamhet. 

Företagsjourer i Västra Götaland

Alla företag i Västra Götaland har en direkt ingång till kostnadsfri akut företagsrådgivning via fyra samverkande delregionala företagsjourer. Rådgivarna är uppdaterade på statens stödpaket och regionala erbjudanden och lotsar företagen rätt.

Covid-19 analyser inom regional utveckling

Här kan du ta del av rapporter och analyser om den ekonomiska situationen, och ett urval av den senaste arbetsmarknadsstatistiken och antalet varsel från avdelning Data och analys. De sistnämnda uppgifterna kommer via Arbetsförmedlingen och uppdateras varje måndag.

Information till kulturverksamheter

Läs informationen med anledning av coronakrisen som riktar sig till dig som är samarbetspartner eller projektägare med stöd från kulturnämnden.

Helena Starfelt

Avdelningschef näringsliv
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anders Carlberg

Avdelningschef FoUU
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Gustaf Zettergren

Gustaf Zettergren

Avdelningschef – Miljöchef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-11-04 10:54