Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tidigare program

Västra Götalandsregionen vill skynda på en ekonomiskt, miljömässigt och socialt långsiktigt hållbar utveckling i Västra Götaland. Den föregående regionala utvecklingsstrategin för Västra Götaland för 2017-2020 innefattade dessa program för prioriteringar av insatser.

Programmen som finns här var kopplade till den regionala utvecklingsstrategin VG2020 för att ange inriktning och prioritering av insatser och stöd i det regionala tillväxt- och utvecklingsarbetet 2017-2020.

Ny regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030

Nu finns fyra nya program som stöttar ett genomförande i linje med den nya strategins mål och prioriteringar. 

Program för hållbar omställning kopplade till VG2030

Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030

Sök projektstöd

Agenda 2030 och hållbarhet i VGR 

I Västra Götalandsregionens vision står att hållbar utveckling ska utgöra en ram för allt utvecklingsarbete i Västra Götaland och beaktas i samtliga beslut. VGR:s hållbarhetsmål, som kopplar an till sex globala mål, sätter ambitioner och prioriteringar för hållbarhetsarbetet fram till 2030. Under den tiden ska hållbarhet successivt integreras i alla styrande dokument för Västra Götalandsregionens huvuduppdrag inom hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och kultur. 

Västra Götalandsregionens hållbarhetsmål 2030

Målgrupper

Målgrupper är akademi, institut, företag, offentliga parter och andra organisationer som samverkar och bidrar till att nå målen i strategin.


Senast uppdaterad: 2023-02-07 09:35