Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

VGR välkomnar batterifabriken i Göteborg och satsar 145 miljoner kronor på kompetensomställning, forskning och utveckling

Fotograf: Northvolt/Volvo Cars

Dagens besked är ett viktigt steg framåt i en av de allra viktigaste utvecklingsfrågorna som Västra Götalandsregionen (VGR) driver – elektrifiering för klimatomställning och konkurrenskraft. VGR kan nu presentera en satsning på 145 miljoner kronor på utbildning, kompetensomställning och forskning.

VGR presenterar i dag, utifrån sitt uppdrag inom regional utveckling och ansvar inom tillväxt och utveckling, kollektivtrafik och infrastruktur, ett flertal satsningar.

– Kompetensomställning och kompetensförsörjning är en nyckel för att Västra Götaland ska lyckas ställa om. Det är oerhört glädjande att kunna presentera ett så kraftfullt paket som kommer hela regionen till del. Det handlar om att VGR bidrar med 45 miljoner kronor för etablering av ett utbildningscentrum för industriell omställning och 25 miljoner kronor per år i fyra år till ett program för forskning, utveckling och utbildning till stöd för transportsektorns elektrifiering, säger Kristina Jonäng, ordförande i regionutvecklingsnämnden. 

Länk till pressmeddelandet 4 feb 2022 

Anders Carlberg

Regionutvecklare - kompetensförsörjning, maritima näringar, life science

Helena Starfelt

Avdelningschef näringsliv
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-02-04 15:50